logo

Тези места в България носят мощна природна енергия, която лекува СНИМКИ

Тези места в България носят мощна природна енергия, която лекува СНИМКИ

Страната ни се нарежда сред най-енергийно богатите в света и природата й крие неподозирани лечебни тайни

За никого не е тайна, че България е едно от най-високоенергийните места в света. В нашата държава има редица тайнствени места, които ни зареждат със специална енергия.

Някои от тях са посещавани ежедневно от туристи, други пък са скрити от мнозинството, пише "Труд".

Днес ще ви споделим за някои от най-енергийните места в България, които задължително трябва да посетите. 

Белинташ 

Белинташ е древно тракийско светилище, една от трите точки (Белинташ – Караджов камък – Кръстова гора), образуващи една от най-големите и силни енергийни зони в цяла Европа. Там често за забелязвани тайнствени обекти, а хората, посетили мястото са изумени от енергията, която са усетили.

Кръстова Гора

Кръстова Гора се намира във величествената планина – Родопи, като се смята, че там наистина се случват чудеса. Всяка година стотици посетители преспиват там и се смята, че техните молитви биват чути, а небето се отваря и благославя всички, които са там. В Кръстова Гора енергията е невероятна и едва ли има човек, който е посетил мястото и не се е върнал отново, привлечен от магичното усещане.

Татул 

В близост до Момчил град е разположено едно от най-големите тракийски светилища в Родопите – Татул. Според изследвания, там били пренасяни жертвоприношения към бога на Слънцето. Може да видите пирамида, насочена именно към него. Енергията на това място е наистина силна и привлича стотици посетители ежегодно.

Рилските езера

Всеки знае, че Рилските езера са неземни и наистина магични. Но освен изключително красиви, те са и едно от най-енергийните места в България. Всеки посетил ги, особено по изгрев слънце, е усетил тази неземна енергия, която зарежда всеки човек. Не случайно Петър Дънов избира именно Рилските езера за свещено място.

Рупите

Няма как да не споменем и едно от най-популярните със своята величествена енергия места в България – Рупите. Там е храмът на пророчицата Ванга, разположен под изгасналия вече вулкан, днес известен като връх Кожух. Именно на това място Ванга е черпила силите си, а всеки посетител споделя, че енергията там е наистина неземна.

Кромлех

Кромелх се намира в село Долни Главанак и е още известно място като българския Стоунхендж. Кромлех също е един от древните тракийски комплекси, известен с невероятна енергийна сила. Всеки посетител споделя, че е усетил нещо специално там, но е важно да сте позитивни, защото в противен случай преживяването едва ли ще бъде приятно.