logo

Тъмни фигури, тежки стъпки, зловещи звуци и прокълната картина: Това е Ревесби, най-призрачната сграда в Линкълншър

Тъмни фигури, тежки стъпки, зловещи звуци и прокълната картина: Това е Ревесби, най-призрачната сграда в Линкълншър

Случаите на потресаваща паранормална активност в абатството са стотици

Любителите на силни усещания обожават да посещават места, свързани с призрачни и паранормални явления.

Но дори и най-смелите биха ги побили тръпки, ако посетят Абатството Ревесби в британското графство Линкълншър, пише hauntedhappenings.co.uk.

Абатството Ревесби може и да не е най-призрачната сграда във Великобритания, но със сигурност има репутацията на най-призрачната сграда в Линкълншър. 

Случаите на потресаваща паранормална активност в абатството са стотици.

Често се чуват стъпки, които се приближават, но никой никога не се появява, а тъмни фигури се стрелкат бързо от стая в стая. 

Сенуи – народът на сънищата

Често се чува пеене, но източникът никога не може да бъде открит.

Свидетели разказват за звуци от за затръшване на врати и дори заключване на безлюдни стаи.

Абатството Ревесби бързо се превръща в любимо място за ловците на духове, които обаче често след посещението нямат особено желание да се завърнат там.

Съвременният вид на Абатството Ревесби е проектирано от известния шотландски архитект Уилям Бърн през 1843 г., а строителните работи са завършени през 1845 г.

Revesby Abbey Restoration

То е заобиколено от близо 10 акра от градини, а зад оградите се простира средновековен еленски парк.

Преди да придобие настоящия си вид обаче, на това място се е намирал Цистериански манастир, основан от Уилям дьо Румър, граф на Линкълн, който сам става монах.

Как да се справим с паник атаката в самолет

Монасите от прочутото абатство в Йоркшир, Риевулкс, са първите, които са изпратени да обитават абатството, ръководени от свети Аелред от Риевулкс, и под ръководството на свети Аелред абатството се превръща в едно от най-влиятелните цистерциански абатства.

File:Revesby Abbey from southeast in Lincolnshire England 2001.jpg -  Wikimedia Commons

 Абатите обаче започнали да управляват абатството много зле и през 1538 г. херцогът на Норфолк пише на Томас Кромуел, за да го информира, че абатството е "в голяма разруха и упадък". Така то е разрушено като много други по времето на Хенри VIII.

Полуразрушената сграда получава Чарлз Брандън, първият херцог на Съфолк, зет на Хенри VII. След смъртта му през 1545 г. имението преминава многократно от един в друг собственик, докато стига до Крейвън Хауърд, който решава, че иска да построи селска къща върху земята.

Къщата е наследена от сина му Хенри Хауърд, който решава да я продаде през 1711 г. на Джоузеф Банкс, прадядо на известния ботаник и "баща на Австралия" сър Джоузеф Банкс. 

Джоузеф Банкс умира през 1820 г. и така тя отива в ръцете на далечен роднина - Джеймс Банк Станхоуп.

След като в продължение на много години в абатството не се живее, то е в окаяно състояние и след като Банкс-Станхоуп се консултира със строители, стига до заключението, че ще бъде по-евтино да се построи красива нова селска къща на мястото на тази.

Съдържанието на старата къща е продадено на търг, но въпреки това се смята, повечето вещи от сградата не са продадени, а са използвани отново в сегашното абатство.

И до днес вещите, продадени на търг са обвити в мистерия. 

The Ghost Book | Armley Mills

Една от тях - картина, изобразяваща човек разпънат на кръст, заобиколен от черепи, се намира в британския музей на паранормалното “The Haunted Objects Museum” в Глостър.

Около тази картина, нарисувана от неизвестен автор, са били забелязвани различни аномални явления, заради което тя е смятана за обсебена или прокълната.

Служители твърдят, че картината се премества сама от едната страна на стаята към другата, а хора, които се взират дълго в нея се разболяват.

"Беше като отравяне, макар, че не можех да разбера защо, не бях яла нищо, което да е развалено или съмнително", разказва екскурзоводката Лин Синдери, припаднала докато стои пред картината. "Беше толкова странно, не разбрах какво се случва. Всичко се случи напълно неочаквано, внезапно паднах и всички тези хора се събраха около мен", допълва тя.

Въпреки странните явления, мистерията на Ревесби продължава да привлича туристи от цял свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ван Гог

Ван Гог 05.05.2023 3:57

Какъв човек разпнат на кръст?! Това е изображение на дявола обградено с черепи и скелети. Доста зловещо въздействие.