logo

Това е най-красивият европейски град, който никой не посещава

Това е най-красивият европейски град, който никой не посещава

Има 12 реки, 21 острова и над 100 джуджета...

Пътешествията с пътеписеца Робърт Дачешин винаги са цветни, пълни с полезна информация и забавни преживявания, а този път той реши да ни заведе в, както казва, „най-красивия европейски град, който никой не посещава“.

„Въпреки че съм посетил много европейски градове, мога да кажа, че този определено е един от най-красивите“, казва Робърт от несправедливо пренебрегнатия Вроцлав, третият по големина град в Полша, който често се изплъзва от радара на туристите.

„Ако обичате да пътувате, сигурен съм, че имате определени дестинации, които са в горната част на списъка ви. Ако питате мен, дестинациите, на които все още не съм бил и бих искал да посетя, са Перу, Филипините и Южна Африка и някои други дестинации, но това, което честно казано обичам най-много, е когато, без конкретен план и с микс поради някои житейски обстоятелства, ще се озова на определено място, за което не знам много, което по-късно се оказва едно от най-красивите места, които някога сте виждали.

Пъстрият град, превърнал се в призрак заради човешката алчност

Точно това ми се случи във Вроцлав, третият по големина град в Полша. Въпреки че бях чувал от приятели по време на обучението си в Братислава колко красив град е Вроцлав, вие сами ще го видите само когато дойдете тук. Затова, ако търсите не толкова позната, но невероятна дестинация, с красива архитектура, ниски цени, добра храна и много неща за разглеждане, това място е наистина идеално“, разкрива Робърт, в чийто видео пътепис можете вижте красиви кадри от този град в Полша, както и да разберете някои интересни факти.

Знаете ли кое е най-голямото естествено езеро у нас

Вроцлав има цели 12 реки, 21 острова и повече от 300 моста и поради приятния си климат и приятелските цени е един от любимите градове за живеене в Полша, ако не и извън нея. Старият град е един от най-красивите в Европа и Робърт ни отвежда от красивото кметство с необичайния си часовник до катедралата, която предлага прекрасна гледка към града. Докато се разхождате из града, можете да видите и стотици необичайни "обитатели" - скулптури на джуджета, които ви напомнят за едни минали времена.

Едно от местата, които трябва да посетите, е градският пазар, където можете да усетите духа на града, както и да опитате някои местни специалитети - и дори да научите някоя полска дума.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Капитана

Капитана 14.09.2023 19:42

Серем ти на Украйната!

Крис

Крис 18.09.2023 17:32

Неверни твърдения! Към Вроцлав има достатъчно интерес и доста чуждестранни туристи можеш да срещнеш. И по-добре, че не е под светлината на прожекторите, за да запази уникалността си