Той лети по 320 000 км на година и никога не прави тези неща в самолета

Той лети по 320 000 км на година и никога не прави тези неща в самолета

Никога не слагайте ценните си вещи в отделението над седалката си

Никога не слагайте ценните си вещи в отделението над седалката си в самолета. Защо?

Експертът по пътувания и чест „ползвател“ на въздушен превоз Гилбърт Ото, който има сайт за полезни съвети по време на полет God Save The Points, разкрива всичко в детайли.

Сред полезните неща, които можете да намерите там, е личният му списък „Неща, които да НЕ се правят“ в самолета – като това да не спорите с екипажа и да не пиете вода от чешмата, съобщава „Дейли Мейл“.

Експерти обясниха: Защо щорите на прозорците в самолета трябва да са вдигнати при кацане

Вижте какво още е включил в списъка си Гилбърт, който лети по над 320 000 км на година и е натрупал незаменим опит за безпроблемно пътуване.

Не слагайте ценностите си в отделенията над главата си

Има цели престъпни банди, които дебнат тези отделения.

Тези групички чакат да светлините да изгаснат, когато пътниците спят, и се опитват да налучкат в кои чанти може да има лаптоп, пари или нещо ценно. Много често човек разбира за кражбата едва след кацането.

Не спорете със салонния персонал

Екипажът на борда не ви е враг. Останете спокойни, дори когато знаете, че не са прави. Те ръководят шоуто, затова бъдете възможно най-любезни.

Разправиите във въздуха водят до това, че полетите се отклоняват, което означава, че може да кацнете в някой студен град, когато сте се запътили за топла дестинация.

Не пийте вода от чешмата

Контейнерите с вода на самолета са като епруветки, а водата в тях съдържа всяка бактерия и паразит под слънцето. И това не е шега.

Не пия вода от чешмата и дори не я използвам да си мия зъбите. И вие не трябва. Носете си бутилка за многократна употреба и я напълнете на летището или използвайте бутилирана, ако се налага.

Правилото за неизползване на чешмяна вода важи за кафето, чая и всичко друго, за направата на което се ползва вода.

Недейте да четете списанията

Седалките в самолета рядко се чистят както трябва, а какво остава за списанията. Помислете за стотиците пътници всяка седмица, които пипат с неизмити, често мазни или, по-лошо, покрити с бактерии, ръце по всички страници.

Не ходете боси

Веднъж за винаги – никога не трябва да ходите боси в самолета. С чорапи – добре, но боси не е добре за никого. Като продължение на темата, че самолетите са едни от най-ужясяващите от биологична гледна точка места на и над земята, всяка лека рана може да бъде в досег с потенциално животозастрашаваща бактерия.

Не си събувайте обувките преди излитане

Един пилот веднъж ми каза, че една от най-големите грешки, които пътниците могат да направят, е да си събуят обувките преди самолетът успешно да се е вдигнал в небето или преди да е докоснал земята и напълно да е спрял.

Това са двата критични момента по време на полет, където е по-вероятно да се случи някакъв инцидент. Ако сте без обувки, можете да се порежете, да ви стъпчат или да се окажете неподвижни заради това.

Не стойте седнали твърде дълго

Изключително важно е да станете, да раздвижите тялото си и да помогнете на кръвообращението си.

Не носете само един пласт дрехи

Почти винаги в самолета е или твърде горещо или твърде студено. Обличането с пластове дрехи помага да се справите и в двата случая и има полза за здравето.

Веднъж пътувах с учен, изучаващ ограничаването на болестите, и той ми посочи, че като сложите дреха върху носа и устата си точно след като някой кихне рязко намалявате риска да вдишате неговите бактерии.

Не разчитайте на развлеченията на борда

Някои авиокомпании полагат големи усилия да предлагат най-новите филми, хитовете и класиките, но други са просто ужасни. Освен това тези екрани са още едни „епруветки“, по които хората пипат с пръсти, които вероятно не бихте искали да знаете къде са били преди това.

И екраните не се чистят добре, независимо какво казват от авиокомпаниите. Свалете си някакви неща за развлечение на самолета.

Не забравяйте да се пазите от обезводняване

Ако ще пиете на самолета, винаги пийте поне същото количество, ако не и двойно, вода. Ако не пиете алкохол, пак не забравяйте да се наливате с вода. Пътуването по въздух е страшно дехидратиращо, което не само ви право по-малко енергични, но и по-податливи на бактерии и микроби.

8-те най-страшни места, над които никога не летят самолети

Не пипайте нищо, което не се налага да пипате

Колкото повече сте се погрижили за себе си, толкова повече контролирате какво да пипате. Никога не пипам твърде навътре във вдлъбнатината на седалката, не се опитвам да използвам облегалката за ръка или да хващам части от самолета.

Като цяло се опитвам да пазя ръцете си далеч от всяка повърхност, която може да ме превърне в кошмара на всички останали пътници – подсмъчащ и кашлящ съсед по седалка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай