logo

Туристи направиха немислимото на Мачу Пикчу! Арестуваха ги на място

Туристи направиха немислимото на Мачу Пикчу! Арестуваха ги на място

Групата била задържана в неделя, след като служители в историческия парк ги открили в забранената зона на Храма на слънцето

Най-известните забележителности по света постоянно страдат от вандализма и липсата  на възпитание на туристите. В pochivka.blitz.bg сме ви показвали в две части за някои от най-срамните и нагли прояви на туристите, които доказват, че навсякъде по света могат да се срещнат грубияни, идиоти и истински престъпници, незачитащи елементарни правила за поведение.

Не са пощадени и едни от най-красивите и известни места по света. С безумията си някои посетители до такава степен съсипват уникални забележителности, че предизвикват гнева на местните и заради тях се налагат строги забрани.

Такава шокираща случка се е разиграла преди дни високо в Андите на едно то най-мистериозните и изумителни места в света.

Шестима туристи могат да влязат в затвора по обвинение, че са се изходили в свещения храм на Мачу Пикчу – едно от новите 7 чудеса на света.

Групата била арестувана в неделя, след като служители в историческия парк ги открили в забранената зона на Храма на слънцето, който е една от най-знаковите забележителности там.

„Шестимата туристи са задържани и се разследват от властите за престъпление срещу културното наследство“, заяви началникът на регионалната полиция в Куско Уилбърт Лейва пред местни медии.

Той обясни, че на мястото е бил открит отчупен камък, който е паднал от стената и направил пукнатина на земята.

Освен това в Храма на слънцето, където има зони, забранени за туристи с цел запазване, са намерени човешки фекалии.

Групата на заподозрените извършители се състои от един французин, двама бразилци, двама аржентинци и чилиец, съобщава „Дейли Мейл“.

Те са заплашено от най-малко четири години затвор, ако бъдат признати за виновни за увреждане на културното наследство на Перу.

По времето, когато бил използван от инките, Храмът на слънцето служел за място, където се правят дарения и приношения на бога-слънце – най-важното божество за цивилизацията.

Спътникови СНИМКИ най-накрая разбулиха тайната на Мачу Пикчу

По-рано правителството на Пери обяви, че ще бъдат засадени един милион дървета около историческото място, за да бъде предпазено то от калните свлачища.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай