logo

Туристите в Лондон не плащат за 3 скъпи неща

Туристите в Лондон не плащат за 3 скъпи неща

Вижте кои са те преди да потеглите към британската столица

Известно е, че Лондон е един от най-скъпите градове в света. Това е така не само за туристите, но и за местните жители.

И все пак там има неща, за които не се налага да плащате. Има и други, за които ви оставят да платите колкото прецените.

Вижте кои са те преди да потеглите към британската столица.

Той лети по 320 000 км на година и никога не прави тези неща в самолета

Държавните музеи

Старинните музеи с уникални експонати, интерактивни изложби и безплатен вход, включително и за чужденци, са невероятни.

Но музеят все пак печели пари. На входа обикновено има каса за събиране на дарения, в повечето има магазин за сувенири, платен гардероб и място за съхранение на вещи.

Това означава, че всеки може да разгледа експозицията безплатно, но ако иска да му е по-удобно – да си остави багажа или да си закачи палтото, както и ако иска да си вземе нещо за спомен, трябва да плати.

Подробна информация за всички безплатни музеи в Лондон лесно може да се намери в мрежата. Сред най-известните са Британският музей, Националният морски музей, Музеят за естествена история и т.н.

Деликатеси и фермерски стоки

Едно от най-подходящите места е пазарът Бороу (Borough Market), където всеки иска да ви почерпи с нещо вкусно.

Продавачите не приемат отказ, подканят минувачите с „Ела, не се срамувай, виж колко много неща имам“. И този подход работи.

Така например там продават нещо, наречено „син мозък“. Не изглежда никак апетитно, а цената за една кутия не е никак малка. Когато го опитате, обаче, ще се окаже, че това е едно от най-вкусните сирена, които сте намирали. Почти сигурно е, че ще поискате да си купите, а продаваът ще е много доволен от себе си.

На друго място можете да намерите сергия с масло от трюфели. В кошница са оставили ситно нарязани парчета хляб – можете да изпробвате няколко вкуса и да продължите да разглеждате.

За съжаление не дават да опитате деликатеси като омари или други морски дарове.

Музика на живо

Това е едно от най-хубавите безплатни неща в Лондон, защото там можете да чуете наистина хубава музика. На различни места можете да се натъкнете на талантливи местни изпълнители.

Великобритания е родина на страхотна музика и много световноизвестни музиканти. Затова не е изненадващо, че дори уличните изпълнители са на много високо ниво, а публиката е доста взискателна.

Не купувайте това от Duty Free, ще се минете!

Ако не знаете къде да ги намерите, се отправете към Ковънт Гардън, където на площада през деня циркови артисти правят представления, а на приземния етаж на пазара свирят музиканти.

Понякога, ако имате късмет, по улиците на Лондон можете да чуете звезди от световна класа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

victor

victor 05.02.2020 19:04

FU*K OOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF