logo

В Египет падна голяма забрана, която мъчеше туристите

В Египет падна голяма забрана, която мъчеше туристите

Все пак, обаче, трябва да се спазват определени условия и ограничения

Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография на публични места, но при спазване на определени условия, съобщи в. “Ал Ахрам”.

Според новите разпоредби египетските граждани, пребиваващите в Египет чужденци и туристите вече могат да правят снимки на обществени места, без да заплащат такса и без да имат специално разрешение.

Безценни съвети какво да не ядем в Египет

Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати, персонални видеокамери и стативи, съобщава БТА.

Оборудване, което би блокирало обществените пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветление могат да се използват само със специално разрешение.

Забранено е снимането на сгради, недвижими имоти и съоръжения на министерствата на отбраната, на военното производство и на вътрешната работа, съдебни институции и други държавни учреждения.

Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят гражданите й и да нарушат обществения морал. Не е разрешено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски граждани без писменото им съгласие.

Туристка в шок: Египет вече е страна за богаташи

През 2019 г. Бордът на директорите на Върховния съвет за антиките разреши снимките с аналогови и дигитални фотоапарати, видеокамери, както и на камери на мобилни телефони в музеите и археологическите обекти, при условие че не се използва светкавица. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Alex

Alex 15.08.2022 11:05

А тук пък трябва да забранят снимането на улици и площади,поради простата причина,че мръсотията е крещяща,ососбено сега по родното ни Черноморие!