logo

Вижте града, който Саудитска Арабия планира да построи - той е дълъг 170 километра и широк само 200 метра

Вижте града, който Саудитска Арабия планира да построи - той е дълъг 170 километра и широк само 200 метра

В него няма да има личен транспорт

Саудитска Арабия строи интелигентен екологичен град с дължина 170 километра.

Миналата година принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман разкри, че страната планира да построи "Линията" - интелигентен линеен град с вертикален строителен екип, който няма да има пътища и ще използва само възобновяеми енергийни източници. Според портала "Endgadget" вече можем да видим първите снимки, показващи как може да изглежда този град.

Градът ще бъде дълъг 170 километра и висок около 500 метра. Това обаче не е най-интересното измерение, защото се предполага, че този град е само 200 метра широк. Да, правилно прочетохте, тесен град, който се простира на височина, но най-вече на дължина. Както заявяват създателите на идеята, пътуването от единия до другия край на града ще отнеме само 20 минути, тоест всичките 170 километра.

Този гръцки остров е любим на туристите

Сградите в това творение ще имат до 150 етажа, а самият град ще бъде заобиколен от всички страни от структура, напомняща отразяваща повърхност на огледала, въпреки че вероятно не е огледало, а усъвършенстван материал, чиито технически характеристики не са заяви към този момент.

Този град в идеалния случай би бил дом на около 8 милиона души, които биха живели, работили и социализирали там, без да е необходимо да напускат границите му, защото всичко необходимо ще бъде на пет минути пеша от дома ви. И не е като да можете да ходите навсякъде, когато сте заобиколени от недостъпен пустинен терен.

Мистериозно откритие на дъното на Атлантика

Трябва също да се подчертае, че този град се основава на идеята за самоустойчивост и екология и че трябва да използва само възобновяеми енергийни източници. Изтъква се фактът, че този град няма да произвежда вредни газови емисии в нашата атмосфера и дори няма да има личен транспорт под формата на автомобили.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Илия

Илия 30.07.2022 13:35

Невъзможно

плашещо

плашещо 30.07.2022 20:07

Луксозен затвор с доста високи стени