logo

Жена заживя сама на остров на затворници

Жена заживя сама на остров на затворници

Самият затвор е създаден през 1700 г., а в него са затваряни престъпници, бандити и революционери

Джулия Манка е единствената жена, която живее на италианския остров Пианоса, вече 12 години.  

Островът е бил предназначен за затворници на изпитателен срок. Той се намира на Тирейско море. Самият затвор е създаден през 1700 г., а в него са затваряни престъпници, бандити и революционери. 

"Останах една седмица в хотел "Милена" и не исках да си тръгвам. Влюбих се в Пианоса. Толкова е тихо, а морето е много чисто, все едно си в рая", казва Манка пред Си Ен Ен.

На този гръцки остров живеят само 2000 души, а изглежда като от приказките

Някога наричан Островът на дявола, Пианоса, разположен между Корсика и континента, сега мястото е обичано заради красивите си плажове и буйната си зелена растителност.

Постоянните жители на острова са двама души - единият работи като пазач на затвора, а вторият е Джулия Манка, която работи в хотела заедно с 10 затворници - готвачи, градинари, сервитьори, чистачи и миячи. 

(Снимка: Си Ен Ен/Giulia Manca)

Заобиколен от борови дървета, хотелът разполага с 11 стаи с дървени мебели и невероятна гледка към морето, както и голям вътрешен двор, където затворниците сервират вечерни напитки на гостите, има ресторант и бар.

Когато отива в хотела преди 12 години управителят е споделил с Джулия Манка, че заведението е в затруднено финансово състояние и може да бъде затворено.

"Чувствах, че трябва да направя нещо, за да помогна на затворниците, иначе щяха да се върнат зад решетките. В малки килии без шанс за ново начало и без да се научат на работа, която може да им помогне, след като бъдат освободени", разказа Манка. 

За любителите на екзотичните дестинации: Море няма, но има 4000 острова

Израсналата в Тоскана Джулия Манка първоначално работи безвъзмездно в хотела, а после използва своите мениджърски умения, за да осигури бъдещето на хотела.

Само за няколко години тя успява да промени значително нещата и хотелът се превръща в популярно място за сватби и рождени дни. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

pulsix

pulsix 26.02.2023 13:34

Полезна публикация! Напълно съм съгласен с автора. Прочетете още по темата на https://novini247.com/