logo

Албания изби рибата с туристическото си мото, в което намеси Лиъм Нийсън и трафика на проститутки

Албания изби рибата с туристическото си мото, в което намеси Лиъм Нийсън и трафика на проститутки

Наистна е смело една държава да се рекламира като място за почивка, правейки препратки към филм, в който тя се свързва с отвличания и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Но точно това направи Албания с новото си туристическо мото.

Препратката изобщо не е случайна и на нея е отделено специално внимание в сайта на държавното туристическо ведомство: „В популярната култура Албания е представяна като рай за крадците, престъпниците и гангстерите. Макар и да разбираме, че тази представа се използва за правенето на добри филми като „Твърде лично“ (2008), тя е съвършено невярна. В действителност Албания е красиво и изключително безопасно място за пътуване и за живеене“.

Черна гора е близка, красива, екзотична и сравнително евтина

Сайтът дори кани актьора Лиъм Нийсън, участвал във филмовата поредица, за да се наслади на нейната природа и гостоприемни жители.

Каква е връзката между турзима в Албания и Лиъм Нийсън? Новото закачливо мото за привличане на посетители – “Be taken by Albania”.

Филмът “Taken” у нас е преведен официално като „Твърде лично“, но в превод от английски ознчава „взет“ или „грабнат“, „пленен“ в смисъл на отвлечен. Оттам и закачката с логото, която означава „Бъдете пленени от Албания“. Във филма дъщерята на Нийсън е отвлечена от албанска банда, която се занимава със склоняване към проституция.

А вие можете ли? Китайските модели правят нещо смайващо за една минута срещу 1500 долара (ВИДЕО)

Туристическото ведомство на Албания кани Нийсън да бъде „пленен от красивата природа на Албания, нейното гостоприемство и вечни традиции“.

Западната балканска държава напоследък наистина се радва на значителен туристически ръст. Доказва го и големият брой български туристи, които я избират за екскурзия или лятна почивка.

Най-добрият момент да посетите страната е в началото или края на лятото през май, юни или септември, които се открояват като най-подходящите месеци. По това време на годината не е много горещо, прекалено претъпкано с хора и има доста свободни места, където можете да отседнете. Най-подходящият е септември. Той предлага приятно топло време, дълги дни и изобилие от плодове и зеленчуци.

Главните крайбрежни курорти в Албания са доста натоварени през юли и август, а ски-сезонът започва от края на ноември и продължава до март.

В случай че изберете Албания като ваша туристическа дестинация, то имайте предвид, че тук може да се насладите както на приятно места за почивка, така и на множество исторически забележителности.

Албания притежава много красиво крайбрежие, за което допринася и фактът, че държавата има излаз на Адриатическо море. Ако се чудите къде да отидете на плаж, по-добре да го направите някъде по-далеч от големите градове, където ще се чувствате по-спокойно, а и самата морска вода ще бъде по-чиста.

Няколко държави, за които не сте предполагали, че имат страхотни плажове

Такива приятни плажове има особено в южните части на албанското крайбрежие, където може да се усамотите на някое от спокойните заливчета.

Особено приятни са плажовете покрай град Ксамил /близо до остров Корфу/. Особено приятно за посещение е и Охридското езеро. Албанската част на езерото е доста по-различна от македонската и се слави с доста по-дива, но и по-спокойно обстановка.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай