logo

Долче и Габана продават невероятната си яхта Regina за 18 млн. долара (СНИМКИ)

Долче и Габана продават невероятната си яхта Regina за 18 млн. долара (СНИМКИ)

Построената от Codecasa през 2006 година Regina d’Italia е необичаен баланс между разкоша и минимализма в дизайна

Доменико Долче и Стефано Габана създадоха империята D & G, която всяка година им носи 1 млрд. доход от продажбата на дрехи. Това, което правят в областта на яхтинга, обаче, също няма как да остане незабелязано. 

Тяхното бижу е 50-метровата яхта, направена по техен проект. Regina D’Italia сега е пусната за продажба и струва 18 миллиона евро.

Построената от Codecasa през 2006 година Regina d’Italia е необичаен баланс между разкоша и минимализма в дизайна на яхтите. Яхтата има стоманен корпус алуминиева надстройка. 

Луксозна суперяхта за 10 млн. долара ще ви вземе акъла, гледката от нея е несравнима (СНИМКИ)

Regina d’Italia демонстрира чист екстерирор в стил Della Role Design. Тя има много пространства и зони под открито небе на три палубни площадки. Терасата за "слънчеви бани" с няколко места за отдих и панорамна гледка е невероятен плюс за тази яхта. 
Интериорът на яхтата, повтарящ стила на собствениците в модата, е разработен от Lazzarini Pickering Architetti. 

Замислената като отражение на живота във високата мода, строгата минималистична архитектура на яхтата се съчетава с несравнимото богатство както от гледна точка на материалите, така и от самите ефекти. 

В обзавеждането на Regina d’Italia, отразяващо щедро модата на Dolce & Gabbana, има украшения от рубини и сапфири, мраморни подове със слатни жилки и анималистични принтове, които преобладават в текстурата. 

Според данните на брокера, който продава яхтата, всички скъпи материали, използвани за обзавеждането, са истински - независимо дали става въпрос за злато, кожа от норка или крокодилска кожа. 

Regina d’Italia може да събере на борда до 12 гости, има и луксозен апартамент за собствениците. Яхтата може да се похвали с голяма гардеробна и собствена фитнес зала, VIP-каюта и четири двуместни каюти. 

Милиардер загърби всичко, за да пътешества из целия свят с невероятната си яхта (СНИМКА)

Забележително е, че всяка от четирите гостни стаи е наречена в чест на екзотични животни - жираф, носорог, слон и крокодил. Гостите могат да използват асансор, за да се доберат от най-ниската палуба до терасата и обратно. 

От техническа гледна точка, яхтата развива максимална скоросто 18 възела и извършва круизи със скорост 15 възела на далечина 4600 морски мили. 

Regina d’Italia е снабдена със система за стабилизация на нулева скорост, която осигурява по-плавно и приятно придвижване. 

Тази разкошна яхта е снабдена и със специални стабилизатори, които повишават комфорта на борда, когато яхтата плува в особено бурни води. Яхтата е била ремонтирана изцяло за последно през 2018 година. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай