logo

Домът на паелята и безкрайната зеленина: Градът, който е достоен „заместител“ на Барселона

Домът на паелята и безкрайната зеленина: Градът, който е достоен „заместител“ на Барселона

Грехота е да пропуснете всичко, което може да предложи Валенсия

Валенсия е чудесен град за колоездачи, така че наемете велосипед и посетете Рузафа, район на юг от неокласическата арена за бикове.

Кварталът е известен с малките си бистра и барове, както и с антикварните магазини на Carrer de Cadis.

За мнозина, които пътуват до Испания, първият избор е Мадрид или Барселона. Андалусия и нейните красоти се споменават много напоследък, но е грехота да пропуснете всичко, което може да предложи третият по големина град в Испания - Валенсия. За да опишем по-нататък, ви представяме текста от британския Guardian, със съвети как да се почувствате като домакин в този испански град.


Храна

Валенсия е добре известна със своите цитрусови плодове, морски дарове и ориз, а гастрономическата сцена тук се разраства доста бързо през последните години. Въпреки това, страхотната храна все още не е безумно скъпа. Валенсианска паеля, приготвена с паста вместо ориз - струва около 10 евро в ресторант Yuso в стария град, което изглежда е повече от добра цена.

Мелисани - природното чудо на Гърция, в което ще се влюбите СНИМКИ

Заслужава си да се насладите и на тапас предложението в района Бенимаклет, близо до университета. La Negri отвори преди две години и приготвя валенсийски специалитети като крокети с шунка и трюфели, но има много други неща, така че експериментират с червени скариди гиоза и говеждо бао.

Вдъхновение

Музиката е много важна за жителите на града и по-важното е, че на безплатната музика на живо може да се наслаждава почти всеки. В неделя сутрин групите свирят безплатно в паркове като Viveros / Jardins del Real и La Pérgola.

Разбира се, музиката на живо също е често срещана в кафенетата, а едно от страхотните места е Festinar, кафене в El Cabanal, старо рибарско селище до плажа, известно с цветните си строителни плочки. Festinar провежда джаз концерти с пица и бира в четвъртък вечер.

Невероятен, но страшен феномен в езерото Бариеса поглъща всичко ВИДЕО

Зелено, само зелено

След като наводнения на практика опустошиха Валенсия през 1957 г., градът отклони течението на реката, оставяйки старото речно корито, което минаваше през центъра на града, празно и занемарено. В един момент правителството искаше да използва тази част за магистрала, но гражданите се разбунтуваха.

През осемдесетте години на миналия век започва страхотно преустройство, а сега целият център на града е обединен от зелен пояс. Наемете колело и следвайте парковия маршрут, който е дълъг десет километра. В източния им край се намира известният Град на изкуствата и науките, комплекс от ултрамодерни концертни зали и музеи, проектирани от местния световноизвестен архитект Сантяго Калатрава.

Къде да отседнем

Хотел Marqués House се намира в реновирано имение в центъра на града. Барът, проектиран от местния производител на керамика Lladro - приготвя мощен agua de Valencia, градски коктейл с джин, водка, кава и пресен портокалов сок.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Gay iulii

Gay iulii 26.04.2022 19:41

Да, бяхме във Барселона и Валенсия, във Валенсия ни хареса повече. Но и Барселона трябва да се види, тя е стара и пренаселена. А Валенсия е голяма, красива и зелена...