logo

Дървена "гола жена" направи от неизвестен остров туристическа атракция

Дървена "гола жена" направи от неизвестен остров туристическа атракция

Дървото доплувало неизвестно откъде и било изхвърлено на брега

Туристите изминават много километри до далечен шотландски остров, за да видят формата на гола жена в парче дърво, наречена от местните жители  "Лейди Балнахард", което доплувало до брега на северната страна на остров Колонсей от архипелага на Хебридските острови.


Необичайното по форма дърво на плажа на остров Балнахард беше извадено от водата, където се носело известно време по протежение на бреговата линия. Това се случило миналото лято, в същото време хората забелязали сходството на коренището с женската форма на тялото.

Най-бедното племе в Африка - ходят голи не за друго, а защото нямат какво да сложат

Интересна характеристика от думите на самите обитатели е, че то е било изхвърлено на брега с всички водорасли и трева, които обвили дървото на определени места, добавяйки още повече прилика с гола жена. Така че, необичайната находка има и име - лейди Балнахард.
Местните жители бързо се ориентирали и решили да използват парчето дърво като местна забележителност. След като изтеглили дървото на друго място, където вълните и водата не го заплашват, те го консервирали и започнали да разказват за него по света.

След известно време в интернет излязоха публикации за „дървената жена“, а броят на туристите рязко се покачи. За да има за какво да се говори, местният гид и по съвместителство собственик на книжарницата дори започнал да разказва на хората историята на появата на това дърво, допълвайки я с различни изводи, например, че дървото е европейско, тъй като било тежко и трябвало няколко души да го преместят на новото място. Как би могъл да определи по тежестта на дървото откъде е то, остава загадка, но на туристите им харесва.

В замъка на призраците Химеджи-дзи от векове се носи женски плач

По такъв невероятен начин малкият остров започна да привлича туристи, които наистина станаха много повече, след като историята за голата "дървена жена" стана популярна, тя може да се види сред живописните гледки на един от Хебридските острови.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай