Идеални европейски градове за които може би не сте чували преди

Идеални европейски градове за които може би не сте чували преди

Повечето от основните забележителности могат да се видят за един ден, така че ако пътувате близо до тях, не се колебайте

За момент да забравим за Лондон, Париж, Берлин и други големи градове на стария континент. А именно, Европа изобилства от множество по-малки (всъщност много зависи как разбирате този термин) градове, които си заслужава да посетите.

Повечето от основните забележителности могат да се видят за един ден, така че ако пътувате близо до тях, не се колебайте да ги се отбиете.

Шчечин, Полша

Седмият по големина град на тази славянска страна всъщност е непознат за по-голямата част от пътешествениците, защото винаги е в сянката на по-известните Варшава, Краков, Гданск... Намира се на границата с Германия и е чудесен да се разходите по брега на реката и да релаксирате в някой от многобройните барове, с изискана бира или водка.

Предвид близостта му, той е често посещаван от берлинчани, тъй като отнема само два часа с автобус и е по-евтино място за почивка от германската столица.

Китно село в Швейцария предлага 50 000 евро, за да се нанесете в него - има 2 условия

Градът е широко известен с филхармонията, така че ако вече сте решили да отидете там и в същото време да се насладите на произведенията на старите майстори, не забравяйте да „познаете“ и концерт.

Вадуц, Лихтенщайн

Страната е толкова малка, че човек с по-добро състояние може да я измине пешком за ден.

Въпреки това, въпреки че е малка на "ръст", страната е богата и приятна за живеене тук, а нейната столица Вадуц, с малко над 5500 жители, е недооценен скъпоценен камък за всички пътници, които обожават алпийския свят. Можете да се разходите по пътеката Gruschaweg, която предлага невероятни гледки, а когато огладнеете, да се поглезите с кралско ястие в ресторант Maree със звезда Мишлен.

Биариц, Франция

Добре, посетихте Билбао, насладихте се на баската кухня, видяхте красивия музей Гугенхайм, но все пак бихте искали да избягате някъде. Е, в Баския залив, точно от френската страна, се намира град Биариц, до който може да се стигне с автобус от Билбао за по-малко от 3 часа.

Тук са сигурни две неща: сърфирането и щурия нощен живот, така че ако ви харесва поне едно от тях, не е лоша идея да се насочите към Биариц. Тъй като е крайморски град, разбира се е възможно да хапнете изискани ястия с морски дарове, за които трябва да посетите Bistro Toque Anglet.

Това са бeзплaтнитe нeщa, ĸoитo мoжe дa пpaвитe в Koпeнxaгeн

И ако решите да сърфирате, училищата са много и едва ли ще сгрешите в избора си.

Братислава, Словакия

Въпреки че е столица на страната си, Братислава не е особено голяма, въпреки че определено можете да прекарате повече от един ден тук. Все пак, ако сте във Виена, знайте, че някога тези градове са били свързани с трамвай, имайки предвид колко близо са. Днес обаче можете да стигнете до там с влак за по-малко от час.

Наред с всички исторически забележителности, ако сте от тези, които търсят почивка и добро питие, непременно посетете лозята и винарните в района. Въпреки че не са световно известни, словашките вина са повече от добри. А, ако не сте любители на виното, ви е ясно, че тук тече и доста бира. Modra Hviezda редовно се споменава като един от най-добрите ресторанти в града.

Касерес (Испания)

Този град е отличен пример за място, където вероятно са се смесили всички възможни култури. Внимавайте сега – градът е основан от римляните и днес е заобиколен от градски стени.

Старият град е под закрилата на "ЮНЕСКО", а храната е много вкусна, за което говори фактът, че през 2015 г. е обявен за гастрономическа столица на Испания. Въпреки всичко, този град в западната част на страната, близо до португалската страна, все още не е пренаселен от туристи.

Това, което няма да ви разочарова, е богатото предлагане на щандове за храна на улицата, а ако искате място в ресторант, този на име "Хавиер Мартин" е с много добър рейтинг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай