logo

Искате да пътувате до Швейцария и да работите там? Ето какви служители се търсят най-много

Искате да пътувате до Швейцария и да работите там? Ето какви служители се търсят най-много

Имат шанс преподавателите, лекарите и други специалисти

В първите три месеца на 2019 година на пазара на труда в Швейцария са били освободени повече от 7% работни места, отколкото през миналата година. По данни на Adecco Group Swiss Job Market Index, в сравнение с 2018, там се наблюдава съществен ръст във всички професионални сектори. 

Изводите на доклада свидетелстват за увеличено търсене в отделните сфери. Например, почти с 20% са се увеличили свободните места за учители и държавни служители. 
Според Ана фон Оу от Swiss Job Market Monitor причината за това е раждаемостта в страната. 

Как да си резервирате красива тайландка онлайн още преди ваканцията

В началото на 2019 година швейцарските компании са търсели също с 16% повече мениджъри на средно ниво и мениджъри на проекти, както и с 13% повече експерти в областта на IT технологиите, съобщава The Local.

Супер лукс и покъртителна бедност - шестте най-малки държави в света

В първите месеци на 2019 година най-много са се търсили преподаватели, специалисти в областта на образованието, държавни служители, технически служители, мениджъри, строители и хора от комуналните услужи, здравни работници, чистачи и представители на различни сфери от обслужването. 

По данни на Adecco, търсенето на офисен персонал е спаднал с 3%, а за работещите в административно - финансовия сектор и от управление на финансите - още повече. Причината за това е автоматизацията на много от процесите в офиса.
 

Коментирай