logo

Морската ваканция за заможните българи чукна 5 бона

Морската ваканция за заможните българи чукна 5 бона

Някои от луксозните хотели разполагат с басейни с минерална вода и модерни и отлично оборудвани СПА центрове

Между 3500 и 5000 лева излиза седмична ваканция на морето в луксозни хотели в пика на сезона. Цените на нощувките у нас са между 500 и 700 лева и са съпоставими с тези в хотели от същата категория в световноизвестните морски дестинации като Палма де Майорка и Ибиса, съобщава "Телеграф".

Луксозните хотели у нас обаче включват и редица други екстри в цената. Някои от тях разполагат с басейни с минерална вода и модерни и отлично оборудвани СПА центрове. Освен това сумата от 700 лева включва и закуска, обяд и вечеря.

80 лева на басейна, 20 евро нощувка край морето

Продуктите са произведени в собствени ферми, в които се отглеждат щастливи кокошки, прасета и телета. В оранжерии в околността се отглеждат сезонно напълно чисти и натурални продукти - пресни, вкусни и узрели на слънце.

Зад граница

За сравнение в Ибиса, ако решите да отседнете в 5-звезден хотел, нощувката струва от 600 до 2700 лева, като в някои случаи включва само закуска. В Палма де Майорка пък средната цена на нощувка е около 1000 лева, но има и такива, които предлагат нощувки по 600 лева. В сумата обикновено е включена закуска, ползване на няколко басейна, фитнес център, СПА, паркинг.

Стаите са луксозни и климатизирани, но са 20 квадратни метра. За сравнение у нас луксозните места предлагат доста по-големи пространства, като размерът на помещенията за настаняване стига 32 квадрата.

Велинград

За почитателите на лукса, които обаче не държат да са близо до морето, се предлагат и нощувки в хотели във Велинград. Цените в тези с категория 5 звезди и с включена закуска започват от 200 и стигат до 300 лева на човек.

Не ходете там! Това са най-претъпканите плажове

Сравнение на „Телеграф“ установи, че цените в луксозните хотели на морето в момента са между 9 и 13 пъти по-високи спрямо най-евтините оферти. Например за квартира на Кранево ще платите 55 лева за нощувка на човек без храна и допълнителни екстри, а в Созопол има и по 40 лева.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

хамрун Вадуцки

хамрун Вадуцки 23.07.2023 10:55

В Дружба/Константин и елена/ в няколко луксозни хотела седмица олинклузив за двама е от 4500 нагоре. Бил съм в два от тях преди години,макар и не във върховия сезон. Хубаво е, но определено не си заслужава чак толкова пари.