logo

Най-евтините хотели в Европа. Вижте къде (освен в България) са те

Най-евтините хотели в Европа. Вижте къде (освен в България) са те

По евтиния води Северна Македония - 53 лева за 4-звезден хотел

Северна Македония се класира на първо място в класацията на европейските страни с най-евтините хотели. Съответният списък е съставен от експерти по планиране на пътувания на OneTwoTrip .

Експертите изчисляват средната цена на една нощувка в хотели с четири звезди. Взети са под внимание не само столиците и популярните градове, но и всички места, където има налични възможности за настаняване от желаната категория. От класацията бяха изключени страни, в които няма по-малко от десет четиризвездни хотела, например, Фарьорските острови. Представените цени са актуални към май 2019 година.

Служителите в кухнята разкриват: Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант

 

Средната цена на нощувка в хотели в Северна Македония е 53 лева на вечер. Второто място е за Албания, където за престой в един от четиризвездните хотели може да вземе средно за 55 лева. Първата тройка се закрива от  Босна и Херцеговина.

"В допълнение, Молдова, Чешката република, Унгария, Румъния, България и дори Великобритания се намират в топ 10 на страните с евтини квартири, като последното се дължи на факта, че в страните има много малки градове и села с евтини хотели с четири звезди," казват експерти.

В замъка на призраците Химеджи-дзи от векове се носи женски плач

Освен това OneTwoTrip представя рейтинга на страните с най-скъпите хотели, чиято първа линия е заета от Монако (средната цена на нощувка е 626 лева на нощ). Първата тройка включва Исландия и Лихтенщайн - съответно 290 и 270 лева. Освен това на върха са и други страни, които традиционно се считат за скъпи за пътуване: Дания, Швейцария, Финландия, Холандия, Норвегия и Ирландия. Топ десетте се затваря от Гърция.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай