logo

Невероятно: Вече можете да пътувате от Португалия до Сингапур – с влак! КАРТА

Невероятно: Вече можете да пътувате от Португалия до Сингапур – с влак! КАРТА

Липсващата част от железопътното трасе беше завършена наскоро

Вече можете да пътувате от Лагос в Португалия чак до Сингапур с влак. Одисеята ви ще трае 21 дни и ще имате няколко спирки по пътя.

Маршрутът е дълъг 18 755 км. Спирания и възможност за връзка с други маршрути и транспорти се правят през целия път и включват Париж, Москва, Пекин и Банкок, което го превръща в грандиозна евразийска обиколка, съобщава „Индипендънт“.

Инфарктно ВИДЕО! Влак влезе в бушуващ водопад

(Лагос)

Липсващата част от железопътното трасе беше в Лаос, но тя беше завършена на 2 декември. Отсечката свързва град Ботен със столицата Виентян.

Линията с такова голямо значение, свързваща Лаос с Китай, е построена от китайци като разходите са разделени между двете държави. За строежа на 414-километровото трасе бяха нужни 5 години.

Правят се стъпки за разширяване на линията към Банкок и след това към Малайзия и Сингапур, но пътуването до там вече е възможно с прекачване на други линии.

Потребителят на Reddit htGoSEVe публикува карта с маршрута, който можете да изминете с влак, а по-късно уточнява, че някои отсечки – като от Лисабон до Андай във Франция и експресът Париж-Москва са временно спрени заради пандемията.

В Китай вече можете да се возите на нов уникален влак! От него се вижда... ВИДЕО

Любители на железопътния транспорт изчисляват, че цялото пътуване ще струва малко над 1000 британски паунда (1176 евро) за билети.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 17.12.2021 10:57

Жалко,че в маршрута,не влиза отсечката от Ориент Експрес,минаваща през България.