logo

Никога хващайте тези полети през пиковия сезон! Пилот посочи най-доброто и най-лошото време за пътуване

Никога хващайте тези полети през пиковия сезон! Пилот посочи най-доброто и най-лошото време за пътуване

Според Flightaware, 85 до 90% от сутрешните полети до Съединените щати летят навреме, докато следобед, само 65-70%

Един от най-лошите проблеми, които могат да се случат в самото начало на пътуването, е сериозно закъснение или разсрочване на полета. Не само, че рязко се променя приповдигнатото ваканционно настроение, но се губи и ценното време в курорта. Така че опитните пътници следват на първо място оценките за точност на авиокомпаниите, прощавайки за спазването на часовете на заминаване и тесните места, съмнителните ястия по време на полет и дори недостатъчно широките усмивки на стюардесите.

Рискът от закъснение на полета обаче зависи от много фактори. Например, известно е, че чартърите се забавят много по-често - просто защото санкциите, прилагани към въздушен хъб за закъснение на полета по разписание, са много по-болезнени. Има и още един нюанс, който бившата пилотка Катлийн Бънгс разказа в интервюто си за списание Forbes.

Как стюардеса може да си купи чанта за 6 бона

„Когато погледнете статистиката на полетите по време на деня, е очевидно, че ранните полети излитат с по-малко закъснения и по-малко отмяна. И колкото по-близо до вечерта е заминаването, толкова по-вероятно е полетът ви да бъде отложен или напълно отменен. Така че, ако наистина трябва да дойдете навреме, най-добрият ви залог е сутрешният полет“, казва Катлийн.

Според Flightaware, 85 до 90% от сутрешните полети до Съединените щати летят навреме, докато следобед, само 65-70%. По време на „пиковата“ седмица на Деня на благодарността през последните 10 години, полетите след 17:00 часа имаха 50% повече закъснения от тези, които започваха на обяд.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

"Никога хващайте"

"Никога хващайте" 12.12.2021 17:41

Бах ви у неграмотниците!