logo

Обявиха най-коректните авиопревозвачи

Обявиха най-коректните авиопревозвачи

Водят неизвестни компании от Индонезия, Филипините и Панама

Британската служба за авиационна статистика OAG определи най-коректните авиокомпании и летища. Пълният рейтинг е публикуван на официалния уебсайт на ОАG.

На първо място в класацията на авиокомпаниите с най-малък брой забавени полети е националната индонезийска авиокомпания Garuda Indonesia. Според OAG 91,6% от полетите на Garuda от юни 2018 г. до май 2019 г. са преминали необезпокоявано.

Хиляди жители на китайско село изчезнаха за една нощ и никой не знае какво се е случило с тях

На второ място е превозвачът Fuji Dream Airlines (90,5% от насрочените полети), а на трето място е Панамската авиолиния Копа Еърлайнс (90,1%).

В допълнение, списъкът на най-точните авиокомпании включва Хавайските авиолинии, AirDo, Bangkok Airways, Binter Canarias, Uni Airways, All Nippon Airways и руската Aeroflot. Филипинската нискотарифна авиокомпания Cebu Pacific Air е на последно място (самолетите на авиокомпанията летят по разписание само в 56% от случаите).

Хило в щата Хавай, САЩ, стана лидер в класацията на летищата, където най-малко се случват закъснения. Топ 5 класирането включва и международното летище в Минск, международното летище Тюбу в Япония, панамското летище Токумен и японското летище Ханамаки, разположено в същия град.

Практично: Как правилно да си направим огън в гората

През април онлайн услугата AirHelp състави рейтинг на авиокомпаниите, които са най-малко склонни да плащат обезщетение на пътниците за забавени или отменени полети. За класирането експертите анализираха броя на отхвърлените от авиокомпаниите искове в периода от 2016 г. до 2018 г. На първо място беше Тунисайър.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай