logo

Път през океана: 180 км маршрут с гледка към красиви острови и делфини

Път през океана: 180 км маршрут с гледка към красиви острови и делфини

Той минава през 44 острова и 42 моста

Пътят от Маями до Кий Уест, Флорида не винаги е бил толкова безпроблемен, колкото е днес.

Преди да бъде построен, единственият начин за изминаване на това разстояние било еднодневно пътуване с лодка, а навигацията зависела от времето и приливите.

Пътят, водещ до океана, е впечатляващ. Тази отвъдморска магистрала е дълга 180 километра и свързва полуострова с Кий Уест. Инженерното чудо е построено през 30-те години на 20 век по трасето на железопътна линия, разрушена от ураган. Кий Уест е най-южната точка на континенталната част на САЩ, откъдето Куба е по-близо от Маями.

„България Еър“ пуска директен полет до Барселона - ето цената

Известната отвъдморска магистрала води през 44 острова и 42 моста и се пресича средно за по-малко от четири часа – ако можете да устоите да спрете на някоя от гарите по пътя. Там ще намерите идеални места за гмуркане, както и музей, където можете да научите повече за някогашната железница, която някога е била наричана чудо на света.

Идея: 7 малки гръцки острова за тези, които са уморени от шума и хората СНИМКИ

Пейзажът, на който можете да се насладите, докато шофирате, е трудно да се опише с думи. Небето, разтапящо се в тюркоазено море, варовикови острови, лодки, подскачащи по вълните, и делфини, допълващи впечатляващата природа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай