logo

Шок! Само 100 дни продължиха полетите между Пловдив и Истанбул

Шок! Само 100 дни продължиха полетите между Пловдив и Истанбул

Връзката е била прекъсната от турската авиокомпания на 15 юни, като се предполага, че един от мотивите е неравномерната заетост

Авиокомпанията Pegasus Airlines спря полетите между Пловдив и Истанбул, съобщава Bgtourism.bg. Новината бе потвърдена от председателя на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД Дойчин Ангелов и от изпълнителния директор на аеропорта Красимир Пешев.

Самолетната връзка от летището в Пловдив стартира на 18 февруари, а полетите до летище „Сабиха Гьокчен“ продължиха малко повече от 100 дни.

Тръгнаха самолетите Пловдив-Истанбул, ето колко е билетът

Връзката е била прекъсната от турската авиокомпания на 15 юни, като се предполага, че един от мотивите е неравномерната заетост. Редовните полети от Пловдив до Истанбул се изпълняваха два пъти седмично.

Официално: Тръгва нов полет от летище Пловдив

През миналата година пловдивското летище регистрира 230 000 обслужени пътници, което е най-големият брой обслужени пътници до сега. Ръководството преговаря с редица авиокомпании, за да надгради разписанието на летището, като в следващите месеци се очаква да стартират нови въздушни връзки. В момента от Пловдив се изпълняват редовни полети до Германия, Великобритания и Израел, както и редица чартъри.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай