logo

Тръгнаха самолетите Пловдив-Истанбул, ето колко е билетът

Тръгнаха самолетите Пловдив-Истанбул, ето колко е билетът

Полетите ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници

Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници. Самолетите ще кацат на азиатското летище "Сабиха Гьокчен", откъдето има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.

Най-ниската цена за еднопосочен билет е 30 евро, информира TrafficNews.bg.

Дестинация Пловдив вече е отворена за резервации на сайта на авиокомпанията www.flypgs.com.

Радост! Пускат първа редовна линия между голям наш град и Истанбул

Преди дни се проведе среща между посланика на България в Турция Ангел Чолаков и главния изпълнителен директор на Pegasus Airlines Гулиз Йозтюрк в Истанбул във връзка с откриването на новата авиокомпания. По-рано среща бе проведена и между председателя на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителния директор на аеропорта Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна авиокомпания „Пегасус еърлайнс“.

„Изключително сме щастливи, че в кратки срокове договорихме стартирането на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този начин се отваря вратата в Пловдив да пристигнат по-лесно туристи от различни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации чрез прикачване на истанбулското летище“, коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
 
В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

След като стана хит: Колко всъщност струва возенето в нощния влак Истанбул-София

В същото време зимната чартърна програма е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица.
С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се изпълняват по 20 полета на седмица.

Коментирай

Кака Мара

Кака Мара 10.01.2023 19:59

Абе тъпаци ,като пишете статия ,особено заглавието -довършете си мислите!

Кака Мара

Кака Мара 10.01.2023 19:59

Абе тъпаци ,като пишете статия ,особено заглавието -довършете си мислите!

Локомотив

Локомотив 13.01.2023 6:04

ЗАЩО ОТ ФЕВРУАРИ СПИРАТ ПОЛЕТИТЕ ОТ ПЛОВДИВ ДО ДОРТМУНД?

ibbismp1@gmail.com  Prof. Ibrahim

[email protected] Prof. Ibrahim 13.01.2023 10:25

How we can connect or reach you as we looking for aircrafts for Hajj or Pilgrims close to 5 thousands of people. Please contact me. Thanks Prof. Ibrahim Airline operator in Somalia, East Africa.

Виолета

Виолета 15.01.2023 0:23

Защо не помислите и за линия Пловдив-Баден Баден поне един път в седмицата? Пловдив има капацитет за повече дестинации. Не е наложително да тичаме до София? Не е центъра на вселената.

Таня христова

Таня христова 01.06.2023 12:43

Мога ли да си купя билет от летище пловдив до истамбул с Пегасиус еар за сряда 7 ми юни?