logo

Страховит призрачен пъб в Англия: Кикотещо се момиче, гласове в тоалетните и тайнствен мъж в огледалото

Страховит призрачен пъб в Англия: Кикотещо се момиче, гласове в тоалетните и тайнствен мъж в огледалото

Бирата започва да тече без да спира, внезапно спира подаването на газ, разказва служителка от персонала

Пъб в Нортхемптън непрекъснато привлича туристи заради славата си, че е обитаван от призраци. Истории и легенди за духовете постоянно се предават от уста на уста сред посетителите, а поне пет призрака са постоянни обитатели на заведението, което има и стаи за спане за персонала.

Кръчмата е построена като страноприемница още в началото на 19-ти век, по времето на Крал Уилям IV, впоследствие разрушена, но реконструирана отново през 30-те години на 20-ти век.

King Billy Rock Bar на улица Commercial Street в центъра на английския град Нортхемптън е популярно място за фенове на рок музиката и колоездачи от целия Нортхемптъншир.

Призрачен автомобил и писъци на измъчвани жени. Прокълнатата стара къща на Берия в Москва

А от известно време и на търсачите на силни усещания, пише BG Voice

Част от историите бяха разказани от бившия управител на бара Саманта Лейкър, която говори пред сайта Northants Live.

29-годишната Саманта, сега част от персонала на The Red Lion in Raunds, е работила в King Billy в продължение на няколко години. По нейни думи тя е имала няколко страховити и сввръхестествени преживявания в бара, включително звуци от трошене на чаши, викове на хора, заключени в мазето, и мистериозен мъж, дебнещ я от огледалото. Всичко това, докато е сама в заведението…

„Един ден затварям, нямаше никого. Заключих и загасих навсякъде. Тогава чух шум, като от счупена чаша. Впоследствие видях оставените си очила на бара потрошени. После мазето светна ненадейно, а аз гобях загасила. Слязох долу, нямаше никого”, разказва Саманта.

 

“Тогава разбрах от останалите служители – винаги трябвало да оставям вратата на мазето отворена, за да съм уверена, че светлината не свети, тъй като и на тях им се е случвало. Имаше пожарна аларма, която също се включваше без никаква причина”, допълва тя.

Впоследствие Саманта и другите служители се “запознават” с призраците, които са най-честите “клиенти” на кръчмата.

“Бил” от мазето

Според Саманта и някои редовни клиенти, „най-често срещаният“ призрак е „Бил“.

За него се смята, че е Уилям Джордж, първият хазяин на King Billy, откакто пъбът е възстановен през 1936 г.

Бил никога не е имал шанса да управлява бара тъй като той е починал точно преди подписването на договорите.

По думите й Бил „обикаля около избата и бара“ и членът на персонала, който отваря избата, трябва да каже „Добро утро, Бил“, а тези, които я затварят в края на нощта, трябва да кажат „Лека нощ, Бил”.

„Ако някой не направи това, обикновено нещата ще се объркат  и започват да се случват странни неща“, обясни Саманта.

“Случвало се е да падат чаши без никаква причина. Бирата да започне да тече без да спира, да спре подаването на газ. Затова всички казвахме “Добро утро и лека нощ”. Тогава нямахме проблеми”, твърди Лейкър.

 

Мъжът в огледалото

Друг често срещан призрак е мъж, който се появява в огледалото зад бара.

„Него сме го виждали всички. Мъж седи на бара и чака да бъде обслужен. Виждаме го в огледалото. Но когато се обръщаме, няма никого. Винаги носеше някаква странна шапка“, разказва Саманта.

Гласове в тоалетните

Преди King Billy да бъде реконструиран, през мястото на сегашните тоалетни на пъба, е имало алея, минаваща между старата полуразрушена кръчма и пивоварната в съседство.

„Клиенти са ни разказвали, че са чували колела от каруци в тоалетната и гласове“, обясни Саманта.

“Една от чистачките пък бе много уплашена от случка с нея. Един ден сама почиствала мъжките тоалетни, когато е чула някой да й казва „извинете ме, може ли да мина“. Тя отстъпила и видяла, че няма никого. Беше пребледняла”, допълва бившата управителка.

“Случвало се е призраците дори да ми помагат. Случвало се е да чистя аз самата женските тоалетни. Преди да си тръгна, се сетих, че съм забравила да ги затворя. Върнах се – всички кабинки бяха затворени плътно“, разкрива Саманта.

Кикотещо се момиче

Според нея, първият етаж на кръчмата, където спи част от персонала, е обитаван от призрак на малко момиченце.

Служителите твърдят, че тя тича нагоре-надолу по коридора, кикоти се непрекъснато и чука по вратите на служителите.

 

“Беше доста привързана към едната от барманките. Тя непрекъснато сменяше спалнята си, но независимо от това призрачното момиче винаги я намираше, след което е чукала на вратата и се смеела. Но не е само тя. Много хора са чували чукането и кикотенето“, каза Саманта.

Това е най-зловещото село с призраци в България (СНИМКИ)

Старата дама на последния етаж

На последния етаж на кръчмата пък живее “приятелския” призрак на стара дама. Саманта твърди, че е чувала да си влачи краката по пода.

“Много от хората твърдяха, че дамата е влизала в стаята им и сядала до тях на леглото. На последния етаж имаше котка, която мъркаше спокойно всеки път, въпреки че нямаше никой около нея”, разказва още Лейкър.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай