logo

Супер евтина ваканция в Европа: 5 страхотни града, в които парите ви струват много повече

Супер евтина ваканция в Европа: 5 страхотни града, в които парите ви струват много повече

Има различни опции, когато става въпрос за достъпно пътуване

Ако търсите зимна "градска почивка", тогава е много добра идея да прекарате няколко дни в един от тези градове. Предлагат ви всякакви интересни неща, а за да си прекарате добре там, не е нужно да теглите кредит.

Благодарение на високата инфлация, нарастващите сметки за енергия и като цяло нарастващите разходи за живот, евтините пътувания са по-важни от всякога. Има няколко различни начина за измерване на това колко „достъпна“ е дадена дестинация. От разходите за обществен транспорт, храна и напитки - до цените на хотелите и билетите за атракции - има различни опции, когато става въпрос за достъпно пътуване.

Ново проучване на компанията за коли под наем DiscoverCars.com разкрива кои европейски дестинации са добри за почивка. Изследването е взело предвид броя на ресторантите с достъпни цени, средната цена на хотелите и колите под наем, както и цените на най-големите атракции в града.

Ню Йорк и Сингапур са най-скъпите градове за живеене в света през 2022 г.

Според получените резултати най-добрата (т.е. най-достъпната) европейска дестинация тази зима е полският град Краков. С евтини коли под наем, настаняване на достъпни цени и най-голямата му атракция, която е безплатна (известният Rynek Glowny), вторият по големина град в Полша в момента е най-добрият залог.

Това е най-нелюбезния град в света - високият стандарт на живот не помага

Следва германската метрополия Берлин, която предлага много достъпни ресторанти и безплатен вход до Райхстага. "Бронзовият" медал спечели Талин, а ТОП 5 затварят Будапеща и Прага.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

blablabla

blablabla 05.12.2022 6:37

Страшно малоумна драсканица. Нямаше как да не се направи внушанието за "инфлацията", но така и не разбрах, няма ли някой евтин град при скапаните руснаци? Пак ли на Запад? И в допълнение, в Краков може да се види и една от най-дългите солни мини в Света.

123

123 05.12.2022 12:40

Така и не видях кои са градовете.Малоумна статия !!!