logo

Тази страна дава пари за почивка на пенсионери, включително и на българи

Тази страна дава пари за почивка на пенсионери, включително и на българи

Новата правителствена лятна програма дава възможност на възрастните хора с ниски доходи да отседнат в планински хотели и курорти в страната за 4 дни

Правителството в Кипър ще финансира безплатни почивки за пенсионери с ниски доходи, постоянно живеещи в Кипър, включително българи. Одобреният в петък нов план за субсидирани ваканции започва от 16 юни, обяви социалното министерство, цитирано от БНР. 

Новата правителствена лятна програма дава възможност на възрастните хора с ниски доходи да отседнат в планински хотели и курорти в страната за 4 дни /3 нощувки/ при пълен пансион. Престоят им е изцяло заплатен от държавата. 

Къде да почивате в Кипър през 2023 г.: 5-те най-добри курорта

Субсидираните почивки ще продължат 4 месеца – в периода юни - юли и септември - октомври.

В програмата могат да се включат пенсионери, които получават помощи по специалния план за подпомагане на възрастните с ниски доходи или минималния гарантиран доход. Офертата важи и за пенсионери, чийто годишен доход е до 15 500 евро /за сам човек/ или до 20 000 евро /за семейство/. 

За изпълнението на плана са предвидени 800 000 евро, с които могат да се покрият почивки за около 5200 души, посочи социалното министерство. 

"Целта на програмата е да предостави качествени услуги на пенсионерите с ниски доходи, които се борят да се справят с трудностите и предизвикателствата на ежедневието и повишените разходи за живот", подчерта социалният министър Янис Панайоту. 

Едно от най-богатите места в света раздава 500 хиляди самолетни билети безплатно!

Правителството разглежда осигуреното финансиране и като подпомагане на вътрешния туризъм и специално на планинските курорти, които предлагат значителен брой работни места в райони извън градовете. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пипи

Пипи 28.05.2023 13:06

А бе прости ми министри,дайте им нормални пенсии,с които да си позволят нормална почивка а не подаяние да ги карате да се чувстват като просещи.Много важно, че 4 дена ще почиват а 12 месеца ще си броят жълтите стотинки. Крадливи и ненаситни управляващи.

Мери

Мери 29.05.2023 12:12

Та те в Кипър не са чак толкоз зле в България има бедни

Мама

Мама 29.05.2023 16:23

То и управниците ще де пенсионират тогава ще ги видим

Енгелс

Енгелс 30.05.2023 0:07

При капитализма е така.