logo

Те ядат и спят най-много и са сред най-развитите нации в света

Те ядат и спят най-много и са сред най-развитите нации в света

Дали съвременните технологии ще им отнемат това?

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в различни страни, една нация се отличава особено с хедонистичните си навици - спане и наслада от храна.

Според изследванията данните се променят от година на година, но по някакъв начин една нация винаги успява да излезе на върха.

И също така е интересно, че най-продуктивните страни в света често се срещат в списъците.


Става дума за французите, а те са и най-модерната нация на преброяването. Средно те спят почти девет часа на ден, включително следобедната почивка. Това е много повече от много други нации по света, особено японците и корейците, които спят най-малко.

Как да откриете скритите камери в хотелските стаи?

В Средиземноморието сиестата т.е. бавният ритъм не е отделен от идеята за здравословен и хармоничен живот и сякаш французите оправдават славата си на хедонисти и топ гастрономи. След тях са американците и чак след тях идват испанците.

Що се отнася до храната, французите прекарват по цели два часа на ден на масата. Може да не изглежда много, но не забравяйте, че в развитите страни бързото хранене и ястията отдавна са изместили традиционните събирания и наслада на масата.

Там убиват роднините на императори и султани: Съкровената тайна на Истанбул

Също така не са им чужди упражненията, дори и да става въпрос за някои по-лесни упражнения, които правят през деня у дома.

Очите на света са насочени към Франция с надеждата да получи най-добрите съвети, независимо дали става дума за мода, храна или вино. Но е очевидно, че напоследък французите започнаха да губят битката с технологиите.

Поради все по-честото използване на мобилни телефони и компютри, те прекарват повече време пред екрана, така че през последните години навиците им се промениха.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Истинският

Истинският 13.10.2022 8:17

Заради такива колониелисти ние българите сме недоспали и недохранени и се топим като нация.

Снежана Василева

Снежана Василева 13.10.2022 11:22

Глупости,сега пък французите са ни виновни че сме тъпи и злобни. Хората си живеят и не се самоизяждат като у нас.

Лалугеров

Лалугеров 13.10.2022 11:46

Арабите, африканците и другите черни маймуни които ги заливат, скоро ще ги събудят и скоро няма да могат да заспят !!!