logo

Как да откриете скритите камери в хотелските стаи?

Как да откриете скритите камери в хотелските стаи?

Домакините обикновено се оправдават с това, че се притесняват за настаняването си, а при некоректно поведение на гости е важно да имат доказателства

От време на време в новинарските емисии мига информация за тайни камери, записите от които стават достъпни срещу пари или в резултат на хакване на системата за проследяване. Инсталират се в хотелски стаи, апартаменти, които могат да се резервират чрез популярни агрегатори, и винаги са скрити чрез монтиране на датчици за дим, полилеи, часовници и други предмети в тях.

Позволено ли е да се монтират камери?

Домакините обикновено се оправдават с това, че се притесняват за настаняването си, а при некоректно поведение на гости е важно да имат доказателства. Никой не им отказва правото да поставят камери в собствения си апартамент (с изключение на спалнята, банята и тоалетната), но при условие, че наемателите знаят за това и не възразяват.

Как да оцелеем при пожар в самолет?

Разбира се, записите не могат да бъдат качвани в интернет или прехвърляни на трети страни.

Как да се уверите, че няма камери?

И така, какво да направите, ако има опасения, че в наетото жилище има монтирани камери? Като начало попитайте открито собственика за това. Ако той потвърди присъствието им, разберете поинтересувайте се къде са, откъде идва информацията от тях и как е защитена. Ако цялата система работи през интернет, съществува риск от хакване и изтичане на данни. Ако записът се извършва на SD карта, защитата е по-сигурна.

Ами ако собственикът лъже?

Ако собственикът отрича наличието на камери и имате съмнения, че мами, огледайте жилището. Простите и евтини системи за видеонаблюдение се намират много лесно благодарение на вградените цветни индикатори. Те мигат в червено или зелено, така че е трудно да не ги забележите, особено през нощта. Друг е въпросът, че често се инсталират същите мигащи симулатори, които всъщност не записват нищо, но създават илюзията за контрол. Собственикът може да каже, че има такива.

Не ходете там! Странната австралийска закусвалня, където обслужването е предназначено да бъде кошмарно! СНИМКИ

По-лесно е да откриете скрити камери за нощно виждане през нощта. За да направите това, трябва да включите режима за видеозаснемане на телефона си и да се разхождате из стаята с изключени светлини. Лилави или червени светлини на екрана ще потвърдят наличието на такава камера.

Ако собствениците не говорят за камерата, тогава вероятно ще се опитат да я скрият, например, на рафтовете сред книги, в уреди или часовници, контакти, ключове, предмети от интериора. Внимателно огледайте всички изброени обекти, за да не се съмнявате в липсата на наблюдение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!