logo

Това е най-сладката работа за тези, които са уморени от живота

Това е най-сладката работа за тези, които са уморени от живота

Във Великобритания започва търсенето на човек, който да бъде нает като пазач на малкия остров Лиху, който се намира в Ламанша. Мъжът, който е заемал тази длъжност е напуснал неотдавна и се е преселил във Франция, след като е работил на острова цели 14 години.

На пазача се предоставя и къща - единствената на острова. Територията му е резерват на Великобритания, затова и сред задълженията на новия сътрудник ще влизат грижите за дивата природа. Също така той е длъжен да посреща туристите и да ги съпровожда по време на екскурзиите им.

Туристи се разходиха из пазарче в Тайван и попаднаха на най-красивата продавачка на риба в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Освен от къщата, в пазачът ще може се възползва от природен басейн, ще има и трактор. На острова има селскостопански постройки, гараж, кладенец с чиста вода, основното захранване е на слънчеви батерии. 

Властите на Великобритания се надяват, че новият пазач ще може да даде идеи за развитието на Лиху.

Островът има много богата история. Първите, които се заселват на Лиху са монаси. През 12-ти век те построяват там манастир. Сега той е разрушен, но руините му все още си стоят. 

По времето на Втората световна война островът е бил окупиран от немски войници, след което в продължение на много години под земята е намирано оръжие.

Островът е бил изоставен през 80-те години, но през 2005 година животът там отново е бил възобновен. Именно и оттогава е работил последният пазач, който сега овакантява длъжността. 

Да се стигне до Лиху може само с лодка. Има и каменен път, който съединява Лиху със съседния остров, но по време на прилива тя е под вода./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай