logo

Това място е прекрасна алтернатива на Египет

Това място е прекрасна алтернатива на Египет

Цените там не са високи, а като лукс може да се насладите на наистина много удобства

Катар е една от новите, модерни дестинации, където се стичат все повече туристи и някои предпочитат това място пред курорти в Египет.

Цените там не са високи, а като лукс може да се насладите на наистина много удобства. 

Доха е космополитен град, в който модерността умело се допълва от характерни арабски черти.

Най-странните прищевки на много богатите туристи

От ефектната панорамна гледка към небостъргачите на Западния залив до изразителната архитектура на Музея на ислямското изкуство - там наистина има какво да се види. До всяка атракция извън столицата може да стигнете за максимум 1,5 часа с кола.

Катар е безвизова дестинация за българите. Гости от повече от 80 държави имат право да останат в страната 30 дни без виза. През 2019 г. Катар влезе в десетте най-безопасни държави (според Global Finance). Столицата на Катар, Доха е на първо място в света по сигурност.

Удобният график и директните полети от България правят пътя до Катар възможно най-бърз и удобен. Qatar Airways е най-добрата авиокомпания в света (според Skytrax за 2019 г.). А летището Хамад получи 5 звезди и влезе в четирите най-добри летища в света през 2019 година.

Хотелите в Катар са модерни, луксозни оазиси, които предлагат на своите гости ненадминато обслужване, отлични ресторанти, басейни, СПА центрове и фитнес клубове на достъпни цени.

Сред различните опции са пълнофункционалните курортни хотели, разположени в непосредствена близост до основните забележителности на столицата.

Какво да видите в Катар:

Пазара Сук Уакиф. Красив традиционен арабски базар. Там туристите могат да закупят и видят интересни стоки: екзотични птици, килими, създадени от ръцете на занаятчии, ориенталски декорации, различни подправки, автентични дрехи и мебели, както и хубави сувенири.

Полицаите, патрулиращи по улиците в арафат и кафтани, придават допълнителен вкус на мястото. Освен това пътниците могат да се отпуснат в някой от близките ресторанти, където можете да се насладите на местна кухня или да пушите наргиле.

Етнографско село "Катар" (Доха). За запознаване на туристите с историята и културното наследство на страната, със съдействието на Емир Хамад бин Халифа Ал Тани, е създадено цяло етнографско село.

Тази атракция е включена във всички туристически маршрути. В селото има изложбени галерии, театри, търговски сергии с местни перли, както и озеленен плаж.

Музей на ислямското изкуство. Той е изключителен пример за модерна архитектура, която идеално се вписва в градския пейзаж на столицата.

Музеят се намира в Доха и има колекция от около 10 хиляди експоната, включително древните ръкописи на Корана, съвременни творения на ислямски художници, редки книги. Сградата на музея е построена през 2007 г. от американския архитект Виньоли.

Този шедьовър в Катар се нарича "Розата на пустинята"

Град Доха. Столицата и основното селище на Катар. 50% от жителите на страната живеят тук.

През XIX век градът е бил едно от най-важните пристанища на Британската империя. След откриването на нефтени и газови находища Доха се превърна в богат и модерен метрополис с паркове, небостъргачи, търговски центрове, престижни хотели и добре поддържани насипи.

"Перлата на Катар". На най-красивия изкуствен остров се намира нова туристическа зона на града. Там можете да се разходите по оживената алея или да посетите многобройните ресторанти и магазини.

Сградите на областта са направени във венециански и испански стил, което прави мястото още по-цветно. Освен това в „Перлата на Катар“ са едни от най-добрите хотели в града.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай