logo

Цял свят дойде за Световната купа по ски в Банско, но търговци са категорични: Българите са номер 1 в...

Цял свят дойде за Световната купа по ски в Банско, но търговци са категорични: Българите са номер 1 в...

Хиляди туристи са посетили Банско в дните около Световната купа по ски този уикенд. Колко са реализираните нощувки ще стане ясно в началото на другия месец, когато бъде обработена информацията, подадена от хотелиерите.

Въпреки оживлението в курорта търговците не отчитат увеличение на продажбите. „Имаше доста движение, но не мога да кажа, че при нас нещата са различни. Много туристи влизат просто да разгледат или купуват някакъв евтин сувенир или магнитче за 2-3 лева”, споделиха търговци по улица Пирин.

Яка оферта: Преспиване във вътрешността на бъчва след цял ден наливане с вино (СНИМКИ)

От механите също казаха, че не са усетили значително увеличение на клиентите и основно българи са предпочели да се хранят навън. Те отдадоха това отново на факта, че пакетите на чужденците, които отсядат в Банско, са на база олинклузив. Естествено има и хора, които са доволни, въпреки че заведенията им не са били чак толкова пълни.

„Имахме доста работа, но не съм забелязал някакво фрапиращо увеличение на клиенти, нормално, като за сезона. В сравнение с дните около нова година са доста по-малко. Лично аз не мога да се оплача, защото бизнесът ни е семеен, не плащаме наеми и нямаме чак такива разходи, но имам колеги, които плащат огромни наеми, и за тях сигурно е доста трудно. При нас в дните около Световната купа не е било пълно на 100 %, но си имахме клиенти и българи, и чужденци – англичани, гърци, македонци.

Пътуване до „родината на ските“ – там, където най-малко сте очаквали

Мога да кажа, че българите са най-добрите туристи и трябва да се направи всичко възможно да се върнат в Банско. Единствено те си излизат по заведенията дори и да имат вечеря в пакета. Българите, където и да отидат, не делят супата на две или порция картофи на три. Чужденците не са така. Тези, които имат изхранване, излизат, но не по механите, за да се нахранят, а по баровете, за да се напият”, сподели Любен Толев, собственик на една от най- атрактивните механи в Банско, пише struma.bg.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай