logo

Туроператор посочи с колко поскъпва почивката в Гърция това лято ВИДЕО

Туроператор посочи с колко поскъпва почивката в Гърция това лято ВИДЕО

Въпреки това се очаква нашенците отново да залеят южната ни съседка

Броени дни остава до официалното откриване на летния туристически сезон в Гърция. По традиция ваканцията си там се очаква да изкарат хиляди българи, като освен към курортите в Северна Гърция, се оказва, че все по-смело поглеждаме и към островите в южната ни съседка. 

Според туроператора Георги Кунчев се очаква силен сезон. ''Индикациите и ранните резервациите показват, че Гърция ще е предпочитана дестинация за българите. Тя има толкова посещаемост, колкото всички останали в региона. За майските празници всички са разпродадени, някои ще пътуват с автобус, други с личен транспорт или чартър. Лятото също ще бъде предпочитана дестинация, въпреки завишените цени - 25-30%", разкри той пред Нова телевизия.

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

По думите му след пандемията е характерно туристите да предпочитат самостоятелни места.

Сълзата на Афродита - гръцкото райско кътче, вдълбано в скала, което трябва да посетите СНИМКИ

"Културният туризъм също е обект на голям интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е предпочитана дестинация, но островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които тръгват от Атина също са страшно популярни. Най-евтиният е 1600 лева на човек", посочи Кунчев.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Каже ве

Каже ве 26.04.2023 12:26

Колко ше струва чадъро и паркинго на Черноморието, за баламите да идат, ако има такива. И за плуването с кафяви акули напишете

kreti

kreti 26.04.2023 12:34

7 дена за 2-ма 450э със закуска на Корфу