logo

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

Експерти от платформата за туристически резервации Loveholidays разкриха най-добрите дестинации

Албанските плажове се описват като идеална алтернатива на Малдивите, които са и далеч по-евтини от останалите европейски дестинации, които туристите избират за лятната си почивка.

Експерти от платформата за туристически резервации Loveholidays разкриха най-добрите дестинации за спестяване на пари, като екипът препоръчва бюджетна почивка в Албания, която според тях има „спиращо дъха крайбрежие“ и е „алтернатива на Малдивите“.

Говорител на Loveholidays казва, че Албания често е пренебрегвана като дестинация в Югоизточна Европа, но има "непокътнати плажове, красива брегова ивица и водни източници, които предоставят достатъчно причини за посещение".

Стягайте багажа! Това е най-добрият плаж в света за 2023 година СНИМКИ

„Албания има изобилие от езера и водопади, доминирани от различни нюанси на синьото, а някои дори я наричат ​​достъпна алтернатива на Малдивите“, казва той.

Ксамил се откроява като дестинация с най-красивите плажове в Албания и до него се стига лесно от близкия курорт Саранда. Туристите в своите отзиви за тази дестинация посочват, че „плажът е пълен с живот и музика, а водата е невероятно чиста“.

В близост се намират руините на национален парк Бутринт. Мястото е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и някога е бил един от най-добрите градове в обширната Римска империя.

Удивително откритие на учените: Роди се живот на остров от боклук

Докато посещават мястото, туристите могат да научат за римската история на Албания и да придобият представа за миналото на страната.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай