logo

Турски хотел - легенда! Няма как да не се върнете обратно там

Турски хотел - легенда! Няма как да не се върнете обратно там

Цялата му територия буквално е потънала в хвойна гора и субтропически растения

Много от нас обичат да прекарват отпуската си на Анталия в Турция. Повечето от българите отиват там семейно, избирайки си хотел с пет или по-малко звезди. 

Класическите туристи, отишли да си починат, търсят удобна стая или бунгало, два или три басейна и няколко барове, както и и ресторанти от типа A la Carte. 

Турски хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса

Турция действително предлага много места, където човек да може да си отдъхне. Едно от тях е много специално и известно сред туристите  от целия свят.

Това е Utopia World Deluxe Hotel. Хотелът се намира на едно от най-отдалечените от летището в Анталия кътчета. Разположен е в района на Киргижак. 

Хотелът е под древна крепаст, извисяваща се на скала край морето. И това не е плод на някаква фантазия. Първообразът на архитектурното решение е древният град Сиедра, построен на подобна скала. 

Руините на Сиедра могат да бъдат видени и сега, така ще проследите и мотивите, пресъздадени върху архитектурата на хотела Utopia World.

Освен основната постройка, разположена на върха на скалата, в низините са построени множество вили. Ако кажем, че хотелът е сред зеленина, това ще е недостатъчно. Цялата му територия буквално е потънала в хвойна гора и субтропически растения. 

В Кападокия сякаш сте попаднали в някаква вълшебна „друга Турция“

Впечатляваща е инфраструктурата на самия хотел. Сред постройките са разпръснати няколко басейна с всякаква форма и размер. Основният от тях е на площ от почти 1500 кв. м., а един от басейните открива спираща дъха гледка към морето. 

И ако си мислите, че това е всичко, не, не е. В хотелския комплекс е построен аквапарк, разположен на цели 15 000 квадратни метра. Той има 12 пързалки, басейн с водопад и рафтинг. 

И все пак, хотелът има една малка особеност. Тъй като е разположен на скала, не може да се придвижвате от едно място на друго, без да се катерите по стълбите. Затова и този хотел е за тези, които обичат да ходят. 

Разбира се, този хотел си има и собствен плаж. Пътят към него е по построен от скалата мост, но може да се спуснете и с... асансьор. 

А ето и няколко причини защо този хотел се е превърнал в легенда:

1. Има уникална география.

2. Разположен е насред пищна зеленина.

3. От него се открива гледка към морето, планините и града Алания. 

4. По нищо не прилича на обикновените, средностатистически петзвездни хотели в Турция. 

5. Облслужването е наистина на ниво. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай