logo

Удобни и запомнящи се: Списък от 7 града за пътуване с влак

Удобни и запомнящи се: Списък от 7 града за пътуване с влак

Все повече европейци предпочитат железницата пред самолетите

Поради нарастващото осъзнаване на значението на опазването на околната среда, все повече хора прибягват до пътуване с влак.

Дори може да се случи някои от пътуванията да са изненадващо кратки, а тези, които са по-дълги, позволяват на пътуващите да спят през нощта, така че да понасят пътуванията по-лесно.

Някои от интересните дестинации в Европа, които си струва да посетите с влак, са следните:

Берн, Швейцария

Берн – Уикипедия

Градът, приличащ на картичка, е разположен на брега на кристално чистата река Аре и е заобиколен от заснежените върхове на Алпите. Специално изживяване е изкачването на 344-те стъпала до върха на Бернската катедрала, която с височина 101 метра е най-високата църковна кула в страната.

Как да получим безплатно алкохол и плодове в хотела ВИДЕО

Пътуването с влак от Франкфурт и Париж отнема около четири часа и половина, а от Лондон и Брюксел - около 7,5 часа.

Флоренция, Италия

Флоренция, процъфтяващата | EVA.bg

Невъзможно е да споменем европейски градове, където удоволствието е гарантирано, без да споменем Флоренция. Освен с историята си, градът е известен и с отличното си гастрономическо предложение. Пътуването от Женева до Флоренция с влак отнема около шест часа и половина, а от Мюнхен около десет часа.

Амстердам, Холандия

Амстердам - информация, карта и забележителности в Амстердам

Благодарение на Ван Гог и Рембранд Амстердам е известен като град на изкуството. След като посетят някои от известните музеи, туристите разбират по-добре защо столицата на Холандия е един от културните центрове на европейска земя.

Как да преборим скуката по време на дълго пътуване

От Франкфурт до Амстердам пътуването с влак отнема около четири часа, от Париж около три часа, а от Лондон около 3,5 часа.

Севиля, Испания

Севиля, Андалусия - карта, забележителности, снимки

Градът в южната част на Испания е известен със своята история и интересна архитектура, от най-големите готически катедрали в света до изключителния дворец Алказар.

Директната линия от Мадрид предполага пътуване с продължителност около два часа и половина. Пътуването от Париж или Лисабон отнема между 12 и 13 часа.

Кьолн, Германия

Кьолн – Уикипедия

Очарователна комбинация от древни, римски стени и средновековни църкви, Кьолн предлага прекрасно изживяване в града. В най-известната Кьолнска катедрала се намира и най-голямата камбана в целия свят, която се движи свободно и тежи цели 24 тона.

Пътуването от Лондон до Кьолн с влак отнема около четири часа и половина. Много по-добър вариант е директната линия от Париж, защото пътуването отнема само три часа.

Бордо, Франция

Бордо: европейската столица на виното и не само! | ELLE.bg

Винената столица на страната Бордо не оставя никого безразличен. Градът е известен с многобройните си лозя и винарски изби.

Париж и Бордо са разделени от двучасово пътуване с влак. Пътуването от Брюксел отнема около четири часа и половина, а от Амстердам и Лондон около пет часа и половина.

Виена, Австрия

Виена - 13 невероятни забележителности и полезни съвети

Известен като град на музиката, първо заради културното си наследство, което включва Бетовен, Моцарт, Щраус и Брамс. Богатото императорско наследство в множество дворци и дворци допълва изживяването в тази столица. Пътуването от Франкфурт отнема около шест часа и половина, от Брюксел около 11 часа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай