logo

Вижте най-евтините страни в света! Впрочем България е №6

Вижте най-евтините страни в света! Впрочем България е №6

В Перу интернетът е по-скъп от наема на апартамента

Тази статия съдържа списък на страните, в които престоят ще изисква най-малко разходи, отколкото където и да е другаде по света, пише руският туристически сайт turproezdka.ru.

А ето и кои са те:

Тайланд

Азия е привлекателно място за много хора. Любителите на екзотиката ще харесат не само кухнята и гледките, но и цените. Заплатата на средния руски гражданин в Тайланд е прилично състояние.

Местната валута (Бата) е равна на около 2 рубли. За 20-25 хиляди рубли (600-700 лева) е възможно да се осигури луксозно жилище с изглед към брега и запас от продукти за един месец. В допълнение, ниски данъци върху недвижимите имоти в тази страна.


Виетнам

През последните години Виетнам придоби популярност сред туристите. Причината е не само в красивите гледки и местната кухня, но и относителната евтиния на жилищата и стоките. Заради гъстото население, дори и за големи пари, е малко вероятно да наемете или закупите просторен тристаен апартамент с голяма кухня и тераса.

Жилищата във Виетнам са наистина достъпни, въпреки че обикновено са малки по размер. Дори кухня тук няма във всички домове, тъй като тя заема много място. Да наемете апартамент с добро качество в жилищен район на Ханой може да се уреди за 150-200 долара. Поради наличието на редица тропически гори и морето, дори редки и вкусни за нас плодове и морски дарове тук ще струват много по-малко, а местната улична храна ще струва една стотинки. Също така високото равнище на бедност в страната води до ниски данъци.

Защо китайците са най-нежеланите туристи? Навсякъде!

Индия

Индия е пълна с контрасти. Тази страна съчетава следването на древни култове и развитието на иновативни технологии. Стойността на местната валута (рупия) в момента е приблизително равна на рублата, но цените са много различни. Със средната заплата в Русия от 25-35 хиляди рубли (680-950 лева), можете да си позволите луксозен живот в Индия.

През туристическия сезон цените на недвижимите имоти в добре развитите райони на страната не се качват над 40 хиляди рубли (1090 лева). Данъците в тази страна за частни лица са максимум 11% от доходите, освен това в Индия има много социални вратички, които драстично намаляват процента на данъците. Местната кухня е доста необичайна за европейския жител, но е достъпна по цена. За 500 рубли (12-13 лева), можете да обезпечите семейството си с продукти за 10 дни.


Непал

Непал - центърът на духовността и азиатската култура. За хората, които мечтаят за бюджетна страна, това е истински рай. Посещението на повечето атракции тук е безплатно, а останалите можете да посетите за няколко долара. Да наемете добър едностаен апартамент в центъра на Катманду ще струва не повече от 200 долара.

Продуктите тук също са много евтини, а ако отидете в ресторант, дори и луксозен, няма ястия по-скъпи от 8 долара. В Непал можете да живеете само с 700-800 лева на месец, включително храна, настаняване и данъци.

Китай

Китай е страна с многовековна история, с особен чар. Много хора мечтаят да се преместят тук. Въпреки че има много гъсто население и активен обществен живот, Китай е много евтина страна с високо ниво на доходи.

Българка от Бали ексклузивно пред БЛИЦ за тайните на острова

Тук можете да наемете луксозен многостаен апартамент или къща и да платите около 20 хиляди рубли на месец (500 лева), включително комунални услуги и данъци. В същото време има и много евтини продукти и дори таксита (не повече от един долар в града).

България

Ако Европа ви привлича повече от Азия, като място на пребиваване, тогава трябва да обърнете внимание на България. Въпреки че тук не е толкова евтин животът, както в Азия, в сравнение с всички европейски страни, разходите са много по-ниски. Луксозен апартамент в жилищна зона на София може да се наеме за $ 200 на месец.

Продуктите тук са повече от 2,5 пъти по-евтини от тези в руските магазини. Освен това, не е необходимо да харчите много пари за пътуване до морето всеки сезон, тъй като България е известна с красивите си слънчеви плажове и чисто море. Тук данъците са около 1,5 пъти по-ниски, отколкото в Русия.

Румъния

Заедно с България може да се препоръча за бюджетен живот и Румъния. Тази страна е пълна с живописни места и стари сгради. Освен това има невероятни гори и планини, където се намират ски курортите.

Да живееш тук е по-скъпо, отколкото в азиатските страни, но много по-евтино, отколкото в Русия. Тук можете да наемете уютен апартамент в центъра на Букурещ за максимум 20 хиляди рубли, а в кварталите до 15 хиляди рубли (550-400 лева).

Мексико

Мексико е много колоритна и свободна страна, където можете да живеете близо до лазурния плаж или точно до океана. Тук да живеете в центъра на Гуанахуато в луксозен апартамент с няколко стаи ще струва около $ 150-200 на месец, включително данъци и комунални услуги.
Близостта до океана осигурява невероятна суперевтина морска кухня. Продуктите в Мексико обикновено са евтини и с високо качество. Има и сравнително евтини развлечения. Можете да отидете на кино за $ 2 и на ресторант за максимум 10.


Перу

Перу е известен със своите красиви места и мистичното Мачу Пикчу. Единственото нещо, което в тази страна е наистина скъпо и често недостъпно, е интернет. Ако сте успели да го прекарате в апартамента или къщата, тогава той ще струва до $ 200 на месец.

Но жилищата тук са доста достъпни - удобен апартамент с няколко стаи или къща ще струва средно $ 150 на месец. Ако говорим за храна, тя струва стотинки, включително месо, птици и риба. Дори килограм свежа сьомга няма излезе повече от 15 долара.

Еквадор

Еквадор е страна с много мек климат, красива природа и ниски цени. Местните хора твърдят, че можете спокойно да живеете тук за по-малко от 1000 долара на месец, без да се ограничавате от забавления и приятно пазаруване.

Жилище тук струва около 150 долара на месец с всички допълнителни разходи. Продуктите и местната кухня тук са много разнообразни, но в същото време достъпни. Средно, за да се купи всичко, което е необходимо от продуктите за един месец, ще ви струва не повече от 200 долара.

Има много места по света, където без много пари можете да си позволите да живеете пълноценно и да не се отказвате от нищо. Може би най-трудното е в това е да се избере страната, която е най-подходяща за вас.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай