logo

Вижте отвътре какво е да пътуваш с най-дългия полет в света и защо е наложително да е в бизнес класа (ВИДЕО)

Вижте отвътре какво е да пътуваш с най-дългия полет в света и защо е наложително да е в бизнес класа (ВИДЕО)

Знаете ли кой е най-дългият пътнически полет в света? През октомври авиокомпания „Сингапур Еърлайнс“ пусна най-дългата авиолиния, по която се пътува без прекачване. Самолет Airbus A350-900ULR изминава разстоянието от над 16 000 километра за 19 часа.

Полетът е от летище „Нюарк“ в Ню Джърси до Сингапур. Предлагат се 67 места бизнес класа и 94 места премиум икономична класа.

Това, обаче, са само цифрите. Какво наистна е да преживееш този полет разказва пред „Бизнес Инсайдър“ продуцентът Мариса Палмър. Тя показва отвътре голямата машина, обяснява защо има само две класи за пътуващите и защо наистина е за предпочитане да си вземете по-скъпата.

Животно за емоционална подкрепа или кога можеш да си качиш прасето на самолет

Някои от глезотиите, на които се радват пътниците на този изтощителен полет, са изненадващи. Доброто обслужване от своя страна означава добра логистика, планиране и отпочинал екипаж. Как всички тези неща се събират на едно място и работят за удобството на пътниците цели 19 часа?

Ако изберете премиум икономична класа, удобствата са за като за всеки средностатистически полет. Само че за цели 19 часа. Най-неудобното е, че трябва да седите през цялото това време.

Бизнес класата е нещо съвсем друго. На борда на самолета се предлагат 480 различни комбинация от ястия. Оборудването за кетъринга тежи цели два тона. Във въздуха летят 35 бутилки шампанско, 60 бутилки вино. За развлечението на всеки пътник на разположение са 1200 часа телевизия на достатъчно големи дисплеи, на които могат да бъдат изгледани поне 10 филма.

Седалките са широки и изключително удобни и лесно преминават в позиция за сън. Дори възглавниците са луксозни. Стюарди и стюардеси непрекъснато обикалят салона, раздавайки напитки и храна, кърпи за лице, чехли за сън. А сънят неизбежно идва за всички през тези дълги 19 часа.

На борда лети и майстор готвач, който разкрива как приготвя специалитетите си при тези необичайни условия. Едно от тайните му оръжия – приготвянето на храната в алуминиево фолио.

„През по-голямата част от времето беше наистина удобно. Пространството те кара да се чувстваш почти като вкъщи“, споделя Палмър.

За $ 300 навсякъде по света или как да напуснете всичко и да пътувате където ви душа иска

Екипажът се състои от 4 пилота. „Имаме определено време за почивка преди полета и по време на полета. След полета имаме определен брой дни, в които трябва да почиваме“, обяснява капитанът Индранил Райчудхри.

За първи път „Сингапур Еърлайнс“ пуска този маршрут през 2013 година, но заради високите цени на горивата е принудена да го спре. Сега благодарение на новите технологии, по-леките материали и по-евтиното гориво полетът е възобновен.

Коментирай