logo

За всички хедонисти и търсачи на забавления: Белгийски град, в който ще искате да се преселите

За всички хедонисти и търсачи на забавления: Белгийски град, в който ще искате да се преселите

Тук има креативна кухня, пазари, топ клубове – и страхотна бира

Този фламандски град може да се похвали с креативна кухня, пазари, топ клубове – и страхотна бира, ако можем да разчитаме на публикацията на британския портал Guardian.

Гент е благословен с вълнуваща ресторантска сцена с непретенциозни, креативни млади готвачи, които дават приоритет на местните, сезонни съставки, заедно с много вегански и вегетариански ястия. Ресторант Aroy Aroy е най-новото начинание на главния готвач Джейсън Бланкерт, който напусна ресторантите със звезди Мишлен, за да готви това, което обича. В момента приготвя тайландска храна.

Elders е ново място малко извън центъра, което предлага прости, но вкусни ястия като охладена супа от краставици и бъз или стриди на скара. Идеално е за лек неделен брънч.

Невероятно! Тези места са на края на света и все пак там живеят хора

Отправете се и към пазара за органични продукти Lousberg, където млечната кооперация Het Hinkelspel продава невероятна селекция от местни сирена.

Какво трябва да видите?

Най-добре е да започнете с разходка в центъра на Гент, в църквата Св. Якоб, където можете да се насладите на простото удоволствие от закупуването на изгодни винтидж якета само за 5 евро. След това посетете пазара за употребявани книги в Ayuinlei и пазара за цветя на площад Kuter. След това отидете за стриди и пенливо вино в павилиона De Blauwe на пазара.

Почивка сред природата

Има две страхотни локации, където можете да се насладите на зеленина. Appelbrugparkje е миниатюрен парк в историческото сърце на Гент, за който дори много местни жители никога не са чували. Той е скрит зад замъка на графовете и седите спокойно в оазис, пълен с листа, с живописна гледка към река Лис.

В Истанбул има кафене на име "Баба Ванга" СНИМКИ

Keizerpark, на река Scheldt, е съвсем различен - голям открит парк, който жителите обичат, където можете да си направите пикник и да наемете лодка.

Нощен живот

За всеки, който обича техно и хаус, Kompass е клуб от световна класа, който привлича топ диджеи. Разположен в стара фабрика с ниски тавани, той предлага страхотна атмосфера. Има и Charlatan, местна легенда, която никога не разочарова, най-добрият клуб в града от над 30 години.

За музика на живо Bar Lume е място за млади белгийски банди, докато Funke е ново триетажно място, културен център, където се провеждат концерти, има и арт пространства за изложби и инсталации.

Къде да отседнем?

De Draecke е семпъл, но модерен хостел в самия център на града, който предлага настаняване в общи спални или частни стаи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай