logo

Защо 1 чай в хотел Ritz в Лондон струва 60 паунда

Защо 1 чай в хотел Ritz в Лондон струва 60 паунда

Хубавото е, че не само настанените там могат да разгледат шикозния интериор, да усетят атмосферата и да се насладят на безупречното обслужване

Хотел “The Ritz” в Лондон е отворен преди повече от век – на 24 май 1906 година. Оттогава той е символ на лукс и величие.

Не всеки може да си позволи да отседне там, защото една нощ, прекарана в най-скромната и евтина стая, струва над 600 британски паунда.

Хубавото е, че не само настанените в хотела могат да разгледат шикозния интериор, да усетят атмосферата и да се насладят на безупречното обслужване на персонала.

Грешките, които да не правим в ресторант по време на пътуване

Всеки ден малкото уютно фоайе Palm Court сервира традиционен английски чай. Цената за това удоволствие за възрастен е 60 паунда за възрастен и 40 паунда за дете.

Преди, обаче, да решите, че е пълно безумие да похрачите толкова много пари за един чай, вижте какво какво всъщност е включено в цената:

- руло с шунка и сос с горчица;

- доматен хляб със сирене;

- три сандвича – с краставички, шотландска сьомга и пилешки гърди;

- кифлички със стафиди;

- рула от сметана и ягодово сладко „Корнуол“;

- три сладкиша.

Разбира се, самият чай е 18 различни вида, които се приготвят в сребърен чайник.

И ако случайно накрая решите, че не ви е стигнало, сервитьорът ще мине с количка с няколко вида торти и вежливо ще ви предложи.

Трудно е да се яде малко, искате да опитате от всичко. Ако не успеете, сервитьорът ще ви предложи да ви опакова каквото е останало.

Докато трае чаеното парти във фоайето на хотела свири жива музика, а на масата са наредени сребърни и порцеланови съдове. Цялата атмосфера ви карате да се чувствате като герои от класически английски филм.

Всеки сам решава дали това си струва парите. Но ако решите да опитате, запомнете, че е най-добре да напрваите резервация предварително, особено ако планирате да отидете в „Риц“ по празниците.

Най-скъпата чаша чай във Великобритания – уникално изживяване под прозорците на кралицата

Чаеното парти се провежда всеки ден от 11.30, 13.30, 15.30, 17.30 и 19.30 часа.

Важно е да запомните, че хотелът има строг дрескод. Няма да ви пуснат със спортни дрехи и обувки. Стилът „небрежно елегантен“ е допустим, но мъжете трябва да са със сако.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Аврора

Аврора 09.02.2020 16:09

С толкова сандвичета, сладкиши и тортички този чай може спокойно да се брои за обяд по никое време! Като се имат предвид цените на всички храни в Лондон, не е и чак толкова скъпо, всъщност! За тази чудесна обстановка, отличен чай, вкуснотии ... ако има човек тези пари, защо да не ги даде?