logo

3 страховити места, където ходят само най-смелите туристи  СНИМКИ

3 страховити места, където ходят само най-смелите туристи СНИМКИ

В средата на 20 век на острова на куклите е живял отшелникът Хулиан Сантана Барера

Докато някои туристи очакват от почивката си почивка и релакс, други отиват на страховити места в търсене на екстремни усещания. За щастие на последните, има много такива места по света.

Прочетете за най-популярните такива в материала ни. 

Островът на куклите (Мексико)

В средата на 20 век на острова е живял отшелникът Хулиан Сантана Барера. Той събираше кукли, като ги спасяваше от кофите за боклук. С този ритуал Барера искаше да успокои душата на удавено наблизо момиче - Джулиан беше свидетел на трагедията. В края на 90-те години журналистите разбраха за острова и хобито на Барера, а след това и за целия свят. След това туристите започнаха масово да посещават Острова на куклите, носейки със себе си кукли като подарък на Джулиан.

Няма да повярвате каква е новата мода в туризма

През 2001 г. мъж беше открит мъртъв на същото място, където мистериозно загина друго момиче. Оттогава неговият племенник обитава острова.

Сега куклите са окачени из целия остров, предимно по дърветата. С течение на времето много от тях мухлясаха, изветряха и останаха без детайли. За да успокоят куклите, туристите носят сладкиши. Деца и хора със слаби нерви не се препоръчват да посещават острова.

Изоставеният затвор в американския щат Пенсилвания

Този затвор е известен с факта, че престъпниците тук са били в единична килия. Затворниците не са имали възможност да общуват помежду си и са напускали килиите с нахлупени качулки. Именно тук Ал Капоне и други известни престъпници излежаваха присъда.

Затворът отдавна е изоставен и изглежда зловещо.  Неслучайно има много слухове, че е обитаван от призраци на мъртви затворници.

Властите на о-в Бали готвят сериозна секира за неженените туристи

Катакомбите на Париж

Това подземно гробище възниква като начин за борба с липсата на погребения. Тук лежат останките на 6 милиона души - те са били погребани в катакомбите от края на 18 до средата на 19 век. Общата площ на подземното гробище е 11 хиляди квадратни метра.

Днес катакомбите са част от музея Carnavale и при желание туристите могат да ги посетят. Освен че самата гледка на катакомбите буди ужас, с тях са свързани и много ужасни истории. Според един от тях, Филиберт Аспер, пазачът на църквата Вал де Грайс, се опитал да проучи тунелите на кариерите в търсене на винарски изби, но се изгубил в лабиринта и трупът му бил намерен едва 11 години по-късно. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай