logo

4 причини да отлетите за магическия Мароко още тази година СНИМКИ

4 причини да отлетите за магическия Мароко още тази година СНИМКИ

Най-популярните места сред туристите са музеят Ив Сен Лоран и градините Majorelle, така че билетите трябва да бъдат закупени предварително

Мароко е северноафриканска държава, граничеща с Атлантическия океан и Северно море. Въпреки факта, че държавата се намира в Африка, туризмът и животът в Мароко са в противоречие с идеята за типична африканска държава.

Всяка година тази дестинация става все по-популярна. И това не е напразно, защото тази страна наистина има какво да изненада.

Прочетете повече за това защо определено трябва да посетите Мароко:

Маракеш

Струва си да планирате поне три дни за почивка в Маракеш, ако искате да разгледате града спокойно и без да бързате. Най-популярните места сред туристите са музеят Ив Сен Лоран и градините Majorelle, така че билетите трябва да бъдат закупени предварително.

И, разбира се, не трябва да се отказвате от удоволствието да посетите африканския базар, разположен в центъра на стария град. Тук можете да изчезнете за цял ден, но едва ли ще съжалявате за това свободно време и със сигурност ще си тръгнете с много покупки и впечатления.

Сърфиране

Любителите на опитомяването на вълните определено ще намерят какво да правят в Мароко. Този спорт е много развит в страната, а крайбрежието е осеяно със сърф лагери. Между другото, последните са идеални за начинаещи: инструкторът ще ви помогне да се качите на дъската, а съмишлениците ще ви накарат да се влюбите във вълните веднъж завинаги.

Важно: Трябва да знаете тези неща, ако ще ходите на плаж в Италия!

Тук няма проблеми с вълните - бреговата линия е разположена по такъв начин, че те са почти винаги тук. За начинаещи в сърфирането пролетта и есента са идеалното време за посещение на Мароко, докато опитните сърфисти се съветват да дойдат през зимата.

Храна

Дори и да не знаете нищо за мароканската кухня, бъдете сигурни, че ще ви хареса. Най-вече страната е известна със своите закуски, които тук се смятат за истински ритуали. По правило мароканската закуска се състои от тортила и различни добавки към нея: зеленчуци, сосове, сирена и др.

Особено внимание заслужават марокански охлюви, тажин - месо със зеленчуци, супа от харира и, разбира се, мандарини.

Синият град

Шефшауен е невероятен син град, в който ще се чувствате като в приказка. Най-ярките впечатления се предоставят на тези, които решат да посрещнат залеза на хълма, от който се открива гледка към целия Шефшауен.

Какво е соло пътешествие - пътешественичка разказва за бъдещето на туризма!

Стигането до тук не е лесно, но определено си заслужава. Най-удобно е да дойдете в Танжер и да вземете сутрешния автобус, който ще ви отведе до Шефшауен за 2-2,5 часа. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай