logo

5 европейски дестинации, които са перфектни за море през зимата!

5 европейски дестинации, които са перфектни за море през зимата!

Въпреки че и там температурите в края на годината рядко достигат летни стойности, южните региони на Европа предлагат красиво небе и много слънчева светлина във всеки един момент

С идването на зимата все повече нашенци започват да мечтаят за бели плажове и жарко слънце, докато в родината кипи сезонът за ски. Все повече туристи предпочитат зимните месеци за морска почивка.  

Заради тях платформата Traveling Lifestyle прави списък с най-топлите европейски дестинации през зимата.

Въпреки че и там температурите в края на годината рядко достигат летни стойности, южните региони на Европа предлагат красиво небе и много слънчева светлина във всеки един момент, а извън сезона цените са по-постъпни.  

Мадейра

Посетете Порто Санто и се отдайте на пешеходен туризъм, наблюдение на делфини или просто релаксирайте на плажовете. Мадейра е идеално място за туризъм през цялата година.

Разбира се, там не можете да очаквате снежна Коледа, но можете да се насладите на разходка из красивите коледни базари, облечени само по тениска. Средната температура по това време е около 18 градуса.

Казано по друг начин, през зимата Мадейра може да се похвали с постоянна дневна температура, без особени амплитуди, като нито е твърде горещо, нито е твърде студено.

Красиво италианско градче дава 30 бона на всеки, който се засели там СНИМКИ

Кипър

Търсачите на слънце през зимата могат да се отправят на фантастично зимно пътуване до Кипър. Страната предлага комбинация от култура, история, гастрономически изкушения и уютни хотели. Кипър има една от най-топлите зими в Средиземноморския регион. Това го превръща в идеалното място за бягство от студа. 

В Кипър по това време е спокойно. По пътищата, в ресторантите и дори в хотелите няма много хора, което предполага една вълшебна ваканция в чудесна обстановка. По това време е сезонът на мандарините на острова и техният аромат се носи из въздуха. 

Ако имате късмет, може да откриете и възможности за сноуборд или ски в планината Троодос.
 

10 правила за живот на испанците, на които ще завидите

Михас, Испания

Симпатично малко градче в Андалусия е една от най-добрите европейски дестинации през зимата. Само на 30 км от Малага, Михас може да се похвали със слънце през цялата година, най-ниската измерена температура е 15 градуса, а сняг почти на пада - може би само веднъж на десет години. Автентичната архитектура, уникалната кухня и гостоприемните домакини ще направят престоя незабравим.

Тенерифе, Испания

Друга дестинация с адрес Испания, където можете да се порадвате на слънце през зимата, е Тенерифе. 20-те градуса температура през ноември, декември и януари са достатъчни за хубава почивка и за най-придирчивите към климата туристи.

Тенерифе е идеалното място в Европа, на което можете да направите зимен тен, а защо не и да наблюдавате китове и делфини.

Алгарве, Португалия

Алгарве - перлата на Португалия, е място, също подходящо за посещения през цялата година. Тук човек може да срещне всек, включително кралски особи, знаменитости, семейства, дигитални номади, любители на природата, орнитолози, обикновени туристи и фенове на нощния живот.

В Алгарве слънцето не спира да пече заради капризите на някой годишен сезон. Там винаги е топло и подходящо да изкарате няколко дни край вълните.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай