logo

6 места, на които не бива да ходите след 35-годишна възраст

6 места, на които не бива да ходите след 35-годишна възраст

Разбира се, всичко е индивидуално, но повечето туристи, които са настроени за спокойна и премерена почивка, определено няма да харесат тези места.

Ако на звучните 25 години ви е било достатъчно да хвърлите раница на легло в хостел и да отидете на приключение, то след 35 вече искате комфорт, уют и обслужване на ниво. Грубите нощни забавления в баровете под прозорците на хотела вече са откровено досадни, а общата атмосфера на необуздана непривързаност може да развали почивката ви.

Разбира се, всичко е индивидуално, но повечето туристи след 35 години, които са настроени за спокойна и премерена почивка, определено няма да харесат тези места.

1. Бодрум

Традиционно младежки курорт, който се нарича още град на бохемията и лукса. Избран е от богати чужденци и жадният за хляб и циркове турски елит. Там се намира най-голямата дискотека в Европа и грандиозна барна улица. Така че Бодрум очевидно не е най-добрият избор за релаксираща ваканция.

2. Херсонисос

Херсонисос се счита за един от най-натоварените курорти на Крит. Той не е предназначен за семейства, а по-скоро е насочен към тези, които обичат да се мотаят. Честите му гости са холандците, германците и британците, които седят в местните барове и консумират силни напитки в невероятни количества.

Скрито съкровище! Открийте гъстите гори, басейните и лековитите сауни на Естония

Можете да избегнете този празник на живота, ако се установите далеч от центъра.

3. Айя-Напа

"Най-лудият" курорт в Европа - Ибиса - вече не е същият, но Агия Напа продължава да бъде разтърсвана от щури купони. От около средата на април градът се превръща в център на нощния живот в Кипър. Баровете и клубовете работят денонощно, а туристите пият, танцуват и се забавляват като за последен път. При добра комбинация от обстоятелства можете да намерите сравнително тих хотел там, но пак няма да можете да се скриете от шумни компании - те са навсякъде.

4. Кута

Кута, Бали, определено не е спокойно и безопасно място. Там се разхождат търговци на забранени стоки, дребни крадци и жени с изключително свободно поведение. В бюджетните хотели по крайбрежието тишината липсва като класа, всичко е застроено със заведения за хранене и дискотеки. Сърфистите и хипитата го харесват, но за обикновения турист е почти ад.

Но Кута има красиви залези и великолепни плажове.

5. Патая

Когато Патая възвърне предишната си слава, която донякъде е избледняла през двете пандемични години, тогава пътниците на 35+ определено няма да имат какво да правят там - освен ако не са специално изпратени там.

Тайландските власти направиха гръмки изявления и планираха да ребрандират Патая, за да не привлича повече всякакви любители на екзотика от цял ​​свят. Но ако курортът се възроди в предишния си вид, той отново ще бъде царство на забавление, което е далеч от подходящо за семейството. 

6. Таман

На Таманския полуостров има великолепни пясъчни плажове, топло чисто море и почти пълната липса на нормална туристическа инфраструктура. Да, има някои къмпинги, ремаркета под наем и дори хотели, но гледката към всичко това е толкова депресираща, че дори много бюджетните цени не са много полезни. Ще дойдат непретенциозни пътници и фенове на къмпинга, но хората, свикнали с комфорта, ще искат бързо да избягат от такава романтика.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай