logo

Ако седите до много дебел пътник в самолета, незабавно направете това

Ако седите до много дебел пътник в самолета, незабавно направете това

Необходимо е да се съобщава за подобен проблем на членовете на екипажа възможно най-рано

Стюардеси разкриха няколко начина, чрез които пътниците, които седят до затлъстели спътници по време на полет и изпитват дискомфорт от това, да сменят местата си. 

Имате ли скрита камера в хотела - бърз начин за проверка
 

И така, членовете на екипажа коментираха ситуация, която се случи на пътник по време на осемчасовия й полет от Европа до Канада: жената седяла до много дебел спътник - нямала достатъчно място на собствената си седалка и нямала достъп до подлакътниците и сгъваемата маса.

Туристката решила да издържи до края на полета, тъй като според нея никой не искал „да я смачка нарочно“.

Една от стюардесите подчерта, че е необходимо да се съобщава за подобен проблем на членовете на екипажа възможно най-рано - според нея винаги е възможно да се смени място в самолета, ако има свободни места в полета.

Друга стюардеса потвърди, че могат да помогнат на пътника само ако самият той незабавно привлече вниманието на персонала на авиокомпанията към дискомфорта.

Хотелска стая без стени се предлага за 680 лева в Швейцария

„Ако съобщите за проблем преди заминаването, може да успеете да се преместите на празно място (ако има такова) в класа на същата кабина, в която сте закупили билета си. Освен всичко друго, служител на изхода за качване може да спре голям пътник и да го помоли да закупи допълнително място за себе си“, каза източникът на публикацията.

Друга стюардеса сподели, че тя и нейните колеги молят затлъстелите пътници да се прехвърлят на местата до пътеката, където външният подлакътник може да се повдигне.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Справедливо решение

Справедливо решение 02.07.2022 15:41

Да се въведе лимит на теглото. Дебелите да плащат по 2 билета. Щом имат пари да се тъпчат, ще имат да платят и за допълнителен билет. Както се плаща за определени килограми багаж!

Petko

Petko 02.07.2022 15:53

Още по-добре да има отделни полети за тлъсти говеда.Лимита за мъже да бъде 115кг и за жени 100кг живо тегло, след което да летят на транспортни самолети налягали по земята.

Gost

Gost 03.07.2022 0:49

Често затлъстелите имат болестно състояние, примерно нарушения в обмяна на веществата. А самолетните компании от алчност и лакомия направиха седалчиците като за дечица, да вместят повечко "стока" в полета... парицата е царица повече от всякога.