logo

Американските жени: Стереотипи и реалност

Американските жени: Стереотипи и реалност

Съпругите домакини стават все по-голяма рядкост в Щатите

Американката. Ако вярвате на много публикации в Интернет, тогава това е една мъжкарана. Тя не се грижи за себе си, постоянно крещи за равенство, стреми се да плаща за себе си в кафенето на среща. Луда за кариера, пише блогърката Лена Лукашова.

Каква е ситуацията в действителност?

Самореализацията е наистина важна за американките. За някои това е работа във фирма, за други научна дисертация, а за трети - малък бизнес. Основното е да прави любимото си нещо.

Много американски жени нямат фокус върху отношенията. Това не означава, че връзката не е важна, не. Но бракът не е тук най-важното в живота.
Наистина ли си плащат сметката по време на среща? Да, нормално е за американката. За нея е важно да се чувства самодостатъчна, да се грижи за себе си независимо от мъжа.

Туристка се разходи на плаж с лентички вместо бански – не ѝ простиха СНИМКИ

Алекс печели една трета повече от съпругата си Клои. Семейството живее в уютна къща, взета на ипотека за 2500 долара на месец. Алекс поема тази сума. Клои винаги плаща за храна, дрехи, забавления, сметки за комунални услуги и други сметки. И тази ситуация е нормална за много американски семейства.

Разбира се, има двойки, където съпругата е само домакиня. Но това е по-скоро рядкост.

Американките грижат ли се за себе си?

Да, но по-скоро за тялото и здравето. В парка постоянно се виждат тълпи от жени, дошли на сутрешно бягане или йога. Не са свикнали да обръщат много внимание на стила, модните тенденции.

Американските жени ще предпочетат маратонки и спортен костюм пред токчета и модна рокля, собственият им комфорт е по-важен за тях.

Американките готвят ли вкъщи? Да, но рядко.

Жените тук ценят много времето си, внимателни са към състоянието си. И ако днес се почувстват уморени, ще поръчат доставка на храна. Не, не непременно бургери или пица.

Просто тук няма култура на домашно приготвената храна, това не се счита не се счита за грижа за близките. Затова не е обичайно американката да затопля вечерята при пристигането на съпруга си, да поставя масата и да мие чинии. При двойките  се приветства независимостта, когато всеки може да се обслужва сам.

Тук жените се борят за равенство? 

Пламенни активистки провеждат митинги. Крайностите са навсякъде. Но не бих казал, че в Америка за това трябва да се води борба. Тук вече са избрани жени в Конгреса, те карат камиони, никой не им забранява да правят това.

В Рим въведоха "Закон за тоалетните" - не места ще се плаща повече от 10 евро

Бих формулирал образа на американка като независима, активна, независима жена. Което има цели и стремежи.

Да, тя може да плати за себе си в кафенето. Но наистина ли някой би се почувствал зле от това?
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай