logo

Бондо - най-изолираното племе в Индия, в което мъжете 24 часа дневно са пияни

Бондо - най-изолираното племе в Индия, в което мъжете 24 часа дневно са пияни

Момчетата се женят най-късно на 12 за 18-19 годишни булки

На територията на Индия има много местни племена. Най-изолирано от тях е Бондо. И до днес племето е запазило традиционния начин на живот. Благата на цивилизацията са почти непознати за тях.

Населението на племето достига 5000 души и бързо намалява. Хората на Бондо живеят в планините на щатите Одиша, Андра Прадеш и Чатисгарх. Те говорят на езика Ремо, който е различен от другите местни диалекти.

Селищата им са изградени от естествени материали. Жителите се изхранват с риболов и животновъдство. Някои представители идват на пазара в Анкудели, веднъж седмично, за да извършват натурален обмен, да продават занаятчийски изделия, палмово вино.

Маймуната Шуг - върколак плаши хората в графство Съфолк

Племенните мъже са изключително агресивни. Практически постоянно пияни. Заради денонощното използване на палмови вина от собствено производство. Правят го от сок от арахова палма, чиито плодове са и суровината за бетела.

Пияните Бондо постоянно се бият, не обичат чужденци. Фотографирането им без съгласието на вожда на племето е много опасно. Убийството се смята за нещо обичайно тук. Съответно местният затвор е препълнен от племенни мъже.

Мъжете се обличат по същия начин като обикновените индуси, в ризи, тениски, панталони, дхоти. Но жените от много векове не променят традиционните си носии. Носят набедрена превръзка с украшения. Гърдите са покрити с мъниста с обилни нюанси . На врата се поставят няколко метални пръстена, а главата се бръсне.

Жените в племето са много повече от мъжете. Това може да се обясни с факта, че мъжете не живеят дълго време. Или умират от изпитото палмово вино, или при сбивания. Старците са много малко. Съпругът бива обявен за възрастен, когато булката е на 18-19 години. Съпругът винаги е много по-млад от жена си. Тук се казва, че съпругът трябва да порасне. Те дават момичето на непълнолетни мъже. 12-годишният съпруг вече се смята за стар. Самата жена отглежда съпруга си. Може би затова мъжете от племето завинаги остават инфантилни и безотговорни.

Племена, които живеят по-близо до цивилизацията срещу заплащане, допускат туристи с водач на обиколка, с готовност се снимат за пари. В по-отдалечените поселения за  чужденеца може да бъде опасно, хората не са приятелски настроени, лесно могат да убият турист. За тях пластмасовата бутилка е чудесен подарък. Бондо с удоволствие заменя лъкове, ароматно вино за пластмаса.

Ако търсите изобилие от нудистки плажове, отидете в Крим!

Бондо вярва в духовете на предците и планините. Основното божество е богиня майка. Във всяко село има олтар. Жителите често принасят жертви, включително и добитък. Но човешки жертви никога не са били практикувани, за разлика от други племена.

Бондо обича празниците с изобилни тостове. Един от интересните ритуални дни е празникът на лова - Понгал. Всяко момче и мъж от племето трябва да отиде в гората този ден и да донесе плячка. Който не донесе, следващият празник няма право да бъде показан на жените. Затова лукавите туземци мъкнат от гората всякакви мишки, гущери, жаби. Каквото и да е животно. Има още празник, в който жените от Бондо блокират пътищата и пропускат автомобили само срещу пари. Интересно племе.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!