logo

Ако търсите изобилие от нудистки плажове, отидете в Крим!

Ако търсите изобилие от нудистки плажове, отидете в Крим!

Туристи са се къпали голи тук и в Съветско време

Много хора знаят, че Крим е традиционно известен с изобилието от нудистки плажове за любителите на слънчевите бани и плуване без дрехи.

От съветските времена е имало много нелегални плажове, където любителите на слънчевите бани и плуване без облекло са дошли на почивка и които неохотно са пускали тук тези, които са свикнали да плуват с бански костюми. В украинските времена и в съвременната руска история традициите не са изчезнали, „старите“ плажове са останали, а към тях са добавени нови.

Навярно Лисичия залив е най-старото и най-известното място сред любителите на слънчевите бани по нищо.

Въпреки, че това не е уединен плаж и граничи с главния градски плаж, никой не се изненадва от голи тела на камъните и във водата.

Ето кои са най-безопасните пътнически самолети

Коктебел е на повече от век, тъй като още от времето на Волошин е известен със своята свобода на нрави и поведение, винаги е препълнен с млади и креативни хора, които виждат света по свой начин (катописателят Волошин, който обичал да ходи по хълмовете над Коктебел и е наричан основател на нудизма в Украйна).

Нудисткият плаж тук е оборудван с тенти, в близост се намират множество кафенета.

Лисичия залив

Най-известният и неформален нудистки плаж в Крим.
Намира се в близост до селището Курортное, в подножието на планината Ечки-Даг. Лисичия залив е цял палатков лагер на нудисти точно на морския бряг, където живеят много неформални хора и любители на голата почивка (някои от тях живеят тук няколко месеца, а понякога и целия летен сезон).

Плажът е доста голям - около 5 км. Можете да стигнете до Лисичия залив с автобус от Феодосия или Коктебел, който пътува до Биологичната станция. От Биологичната станция трябва да изминете няколко километра в посока от Карадаг към Меганом.

Нудистки плаж на нос Фиолент в Севастопол

В Севастопол нудистите най-често се крият зад скала на нос Фиолент и в село Любимовка.

Плажът на Фиолен се нарича „Подкова“. За да стигнете до него, трябва да слезете до плажа Яшмовом и да поемете наляво, минавайки през каменни блокове. Самият плаж не е облагороден.

Също така в Севастопол има и не съвсем диви, но също така популярни сред нудистите плажове: в Херсонес (макар от тук нудистите активно да се преследват през последните години), каменните плажове в село Учкуевка, на нос Толстой (наричан „Дебелия човек”), на нос Виноградний.

Чували ли сте за остров Недоразумение? Има и такъв!

Нудистки плаж в Любимовка

Най-популярният нудистки плаж в Севастопол, а също така не е пренаселен. До него можете да стигнете с лодка от кея Графская в Севастопол до площад Захаров и след това с автобус до Любимовка. На градския плаж на Любимовка минавате по крайбрежието надясно, докато се озовете на голия плаж (трябва да изминете около 2 километра).

Нудистки плаж в Евпатория

Евпатория разполага с два нудистки плажа. Първият е по улица Симферопол, близо до Рицарския плаж („Слънчев рай”). Можете да стигнете до него от крайните спирки на микробуси № 6 и 7 или от последния трамвай № 1, а след това 15-20 минути пеша по пътя за Новия плаж.

Вторият нудистки плаж се намира в село Витино (на 16 км от Евпатория). До него можете да стигнете с редовен автобус № 51 от жп гарата Евпатория, който минава приблизително на всеки час.

Освен това, плажът в Поповка традиционно се счита за територия за хора без дрехи, където до 2014 г. се провеждат фестивали КаЗантип и Z-игри.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай