logo

Диви и красиви: Страхотни места в Албания, скрити от туристите

Диви и красиви: Страхотни места в Албания, скрити от туристите

Тук ще се натъкнете на спокойствие и природна красота, която напълно ще компенсира липсата на удобства

В дебрите на Балканите се крият невероятни чудеса, които тепърва ще бъдат откривани от туристите. Не очаквайте луксозни хотели и инфраструктура – на места такава даже липсва. Но пък ще се натъкнете на спокойствие и природна красота, която напълно ще компенсира липсата на удобства.

Албания е една от страните, които се развиват стремително като атрактивна дестинация. Тя има красива брегова линия, безкрайни планини и сравнително малък брой туристи.

Forbes: 5 природни чудеса на Балканите, които да посетите

В близката до нас страна се крият природни красоти, които все още не са опропастени от туристически наплив. Вижте три прелестни непознати кътчета от Албания, които ще ви очароват и презаредят със страхотна енергия.

Плажът Джипе

Водите на Йонийско море край Джипе са дълбоки и кристално чисти, но шансовете да срещнете много хора там са нищожни. Причината е, че до плажа няма път.

Можете да дойдете с лодка, пеша половин час след като излезете от асфалтовия междуселски път. Ходенето пеша предлага много приятна разходка през живописния каньон.

Посетителите трябва да си носят храна и шезлонги, тъй като в района няма почти никакви търговци, съобщава Balkan Insight.

Долината Келменд

В северния край на Албания близо до границата с Черна гора се намира отдалечената долина Келменд. В нея има 8 села с 6000 души.

Пътят през долината предлага страхотни панорамни гледки с водопади и живописни пътеки. Селяните от Келменд са известни със своето гостоприемство и поддържане на старинните албански традиции по отношение на храната, дрехите и традиционната музика.

Водопадът Грамш

Кои са най-красивите плажове на Адриатическо море

Разположен в самото сърце на Албания, районът на Грамш е пълен с изненадващи съкровища. Едно от най-пленителните е водопадът в Сотира, на 16 км от града, водата по който се спуска от връх Томори.

Околностите на Грамш имат и други природни забележителности като каньона в Холта и Черното езеро, образувано от ледове в планината.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай