logo

Гледка веднъж в живота – сняг върху дюните на Сахара! ВИДЕО

Гледка веднъж в живота – сняг върху дюните на Сахара! ВИДЕО

Ледът образува невероятни фигури по посъка след неочаквания снеговалеж в района

Сняг покри пясъка в пустинята Сахара, след като температурите паднаха под нулата. По дюните на най-голямата пустиня в света, където са измерени температури от 58 градуса по Целзий, се натрупа и лед.

Фотографът Карим Бушетата направи удивителни кадри на снега и леда в град Аин Сефра в Северозападен Алжир. През нощта преди това живакът там беше паднал до минус 2 градуса, съобщава „Дейли Мейл“.

Изумителни факти за туарегите, чиито мъже получават само една камила след развода

Ледът образува невероятни фигури по пясъка след неочаквания снеговалеж в района. За пети пъти от 42 години насам градът става свидетел на такова натрупване на сняг.

 

Аин Сефра, известен като Вратата към пустинята, е на около 900 м надморска височина и е заобиколен от Атласките планини.

 

Пустинята Сахара покрива по-голямата част от Северна Африка и в продължение на стотици хиляди години е претърпяла много промени в температурите и влажността. Въпреки че днес тя е много суха, очаква се след 15 000 години тя отново да стане зелена.

 

Какво се крие под пясъците на Сахара

 

 

Миналата година се появиха снимки на камили в снега, след като Северна Африка беше сполетяна от екстремни температури през лятото и през зимните месеци.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай