logo

Греда: Любима лятна дестинация ще приема туристи само при едно условие условие

Греда: Любима лятна дестинация ще приема туристи само при едно условие условие

Тези, които са планували почивка с приятели или близки семейства в Испания , трябва да имат официално писмо с покана

Испания въвежда ограничения за влизане в страната за някои туристи. Британците, които се готвят да излетят за Иберийския полуостров, са били предупредени, че могат да се сблъскат с такси от 70 паунда за влизане в страната, според новите правила.

Тези, които са планували почивка с приятели или близки семейства в Испания , трябва да имат официално писмо с покана, предава "Телеграф".

Новото правило се прилага не само за британци, но и за други граждани на държави извън ЕС, които ще трябва да докажат, че имат къде да останат по време на посещението си в страната.

Замъкът, който трябва да видите преди да умрете - Мон Сен Мишел разкрива тайните си СНИМКИ

Това може да се докаже с потвърждение на резервация в хотел, хостел или Airbnb , но за тези, които планират да останат при роднина или приятел, е необходимо задължително да имат покана.

Документът трябва да бъде издаден от полицията и предоставен от лицето, при което туристите планират да останат, и струва €75,05 (£64,44).

Не можете сами да кандидатствате за писмото, тъй като лицето, което ви е домакин, трябва да декларира, че ви кани и носи отговорност за вас.предупреждават испанските власти.

Желаещите да приемат почиващи в испанските курорти трябва да подадат формуляра за кандидатстване заедно с документ, потвърждаващ къде живеят, както и копие от паспорта на госта.

Те ще трябва да се заплати и допълнителна такса от €7 (£6), за да вземат документа от полицейския участък.

Ако нямате това писмо, може да ви бъде отказано влизане в страната.

Immigrationspain.es  информира: „Това писмо е документът, който трябва да се използва, за да докаже, че сте потвърдили настаняване в дома на този роднина или познат, тъй като той ще бъде този, който ще го поиска и ще уведоми властите, че ви кани да останете за определени дни/седмици в къщата му.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

нсп

нсп 17.07.2023 11:56

Комунягите от Европа - от край време в СССР освен визи трябваше и ''приглашение''...